środa, 18 kwietnia 2012

~



kasza pęczak z gruszką, suszonymi figami, serkiem wiejskim i cynamonem.
barley with pear, dried figs, cottage cheese and cinnamon. 


Jedno z najlepszych połączeń śniadaniowych :).

Jadę wczoraj z mamą samochodem i słuchamy eski, a dokładniej jakiegoś dziwnego* języka, z którego rozumiemy tylko takata. 
Głośnik na full. Śpiewamy takata!
Kolejna posenka z serii "zupełnie nie w moim stylu, z beznadziejnym tekstem i teledyskiem, i w ogóle, to wcale mi się nie podoba, ale fajnie się przy niej skacze na skakance".

video

*później się okazało, że tym dziwnym językiem jest hiszpański, którego przecież uczę się od roku ;).

15 komentarzy:

  1. Jak już pisałam: pierwsze zdjęcie jest świetne, a Takata działa mi na nerwy ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się. Pierwsze zdjęcie jest rewelacyjne! Świetnie podane, kolorystycznie super, a ta gruszka dodaje tu niesamowitego uroku (swoją drogą jest tak ułożona, że przypomina mi moje ukochane kwiaty - strelicje :)) Bravo!

      Usuń
  2. Świetnie ją podałaś ! Pięknie wygląda. Na sam widok ślinka cieknie ;P

    OdpowiedzUsuń
  3. nie kroisz tej gruszki tylko jesz tak w całych plastrach? mi wygodniej jest zawsze pokroić albo zetrzeć no i obrać - nie wiem jak ty, ale strasznie nie lubię tego gorzkiego posmaku skórki w owsiance/kaszy.
    ale kaszy pęczak ani suszonych fig nie próbowałam, jak smakują? (udało Ci się gdzieś tanio kupić te figi? bo u mnie wszędzie po co najmniej 10zł Oo)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak widać na zdjęciu - cała gruszka jest pokrojona, a te 3 plastry dostawiłąm do dekoracji ;). Wolę ze skórką.
      A figi kupuję w realu, ale nie znam ceny, bo nigdy na to nie patrzę. Kupuję prawie wszystkich suszonych owoców po trochę.

      Usuń
  4. Z językami tak bywa ;) Ja na jednych z moich pierwszych zajęciach trafiłam na takiego wykładowcę, że przez pierwsze parę minut zastanawialiśmy się, po jakiemu on mówi :D A kasze, przyznaję, mają swój urok. Ja teraz na okrągło zajadam się kaszą manną i jaglaną w nieco mniej typowych zestawieniach smakowych :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z językami tak bywa ;) Ja na jednych z moich pierwszych zajęć z angielskiego trafiłam na takiego 'mruczącego' wykładowcę, że przez parę pierwszych minut zastanawialiśmy się, po jakiemu on mówi :D
    A kasze, przyznaję, mają swój urok. Ja teraz na okrągło zajadam się kaszą manną i jaglaną w nieco mniej typowych zestawieniach smakowych :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie przed chwilą pierwszy raz usłyszałam Takata, bo ja takowej muzyki nie słucham. I dlatego właśnie nie oglądam kanałów muzycznych! Aaaa! Gdzie moje MP3, Hunter, Jelonek, AC/DC, Iron Maiden... Uff, już mi lepiej.
    Też bardzo lubię pęczak z gruszką, super kompozycja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie "Tacata" również się nie podoba, ale w opisanej sytuacji nie chodziło mi o to, CO śpiewałam, ale z kim i jak, i że poprawiło mi to humor ;). Mam bardzo dobry kontakt z mamą.
      Aż takiej ciężkiej muzyki jak Ty nie słucham, ale klimaty takie jak AC/DC, Aerosmith, Cinderella, The Darkness - to jest to ;).
      Chociaż fakt, że ostatnio zaczęłam słuchać różnych hitów z radia (mtv i vivy również nie oglądam) - chyba udziela mi się letni klimat :).

      Usuń
  7. Hahaha, ostatnio przy niej jeździłam z kuzynką na rolkach. Nie ma to jak tańczyć na środku ulicy, skakać z tym ciężarem na stopach ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Gotujesz gruszkę czy mieszasz kaszę z taką surową?
    I jakiej firmy jest wiejski?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pokrojoną w kostkę gruszkę dodaję na ostatnie 4-5 minut gotowania, żeby nie była zbyt miękka, ale też nietwarda.
      Serek wiejski zwykle kupuję firmy Piątnica, ale tym razem wzięłąm 200-gramowy serek z Koła.

      Usuń
  9. Haha, ta glupia piosenka przypomina mi zawsze o obozie zimowym, cwiczylismy do niej szermierke, niezapomniane ;) wyprobowalam ją tez w bieganiu - sprawdza sie ;)
    Fajnie te plastry gruszki ulozylas.

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...