niedziela, 5 lutego 2012

~


razowe naleśniki z serkiem wiejskim wymieszanym z jogurtem i syropem klonowym oraz z awokado, pistacjami i pieprzem.
wholemeal crepes with cottage cheese mixed with yogurt & maple syrup and with avocado, pistachios and pepper.

21 komentarzy:

  1. I pieprzem ? :D Ciekawe jak smakują bo wyglądają bardzo apetycznie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wygląda chociaż osobiście bałabym się takiego połączenia ; )

    OdpowiedzUsuń
  3. Słyszałam, że pieprz podkreśla słodki smak. :)
    Pysznie to wszystko wygląda!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie, tylko nie można z nim przesadzić ;)

      Usuń
  4. mniami! Emmo widziałaś robiłam pankejki z awokado!! jeszcze mi kawałek zostało! co można z nim zrobić? oprócz koktajlu, pankejków?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest dużo możliwości ;) kanapki z pokrojonym awokado, tradycyjne guacamole, guacamole z twarogiem, takie naleśniki jak wyżej, wszelkie sałatki (poszukaj w googlach) itd. ;)

      Usuń
    2. a, możesz też zrobić chłodnik z awokado, ale to raczej na cieplejsze dni ;)

      Usuń
  5. Uwielbiam razowe naleśniki ;)
    Osobiście nie mogę przekonać się do awokado, zbyt mdłe jak dla mnie. :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Awokado i pistacje - podoba mi się to połączenie. Razowe naleśniki uwielbiam, chociaż ostatnio eksperymentuję z kukurydzianą i ryżową.
    Aha, zaprosiłam Cię do pewnej zabawy na moim blogu.

    OdpowiedzUsuń
  7. Widzę, że często gości u Ciebie awokado. Polecasz? :>
    Interesujące nadzienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdecydowanie polecam, bo kocham awokado (dzisiaj zjadłam ostatnią połówkę i już kupiłam dwie następne ogromne sztuki ;)), ale dzięki temu, że ostatnio dodaję tyle śniadań z nimi, to dowiedziałam się, że wiele osób go nie trawi... a szkoda.
      ważne też jest, by jeść dojrzałe awokado, ale też nie przejrzałe (bardzo szybko przejrzewa).

      Usuń
  8. Cudowne! Ale ja nie mogę się jakoś przekonać do tego awokado, bo dla mnie jest nijakie w smaku... Ale może w takiej wersji jest pyszne!
    P.S. Jak robisz koktajl ze szpinakiem, to najpierw go rozmrażasz, w jaki sposób? I czy jest różnica między tym w liściach a rozdrobnionym (w koktajlu). A taki koktajl z mleka, banana, szpinaku byłby dobry, jak myślisz? :)
    Alicja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzień wcześniej wkładam szpinak do lodówki. rano jest dalej zamrożony, ale da się go połamać na mniejsze kawałki.
      co do koktajlu, to na pewno będzie pyszny, połączenie banana i szpinaku jest idealne :)

      Usuń
  9. jak poznać że avocado jest dojrzałe i smaczne?
    Kupiłam dziś, i jest ciemno zielone i twarde.
    Śniadanie jak zawsze wzorowe-zdrowe i smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to teraz na pewno jest niedojrzałe. odłóż je na 3 dni w ciepłe miejsce między jabłka i banany; dojrzałe będzie, jak skórka trochę się rozjaśni (chociaż nie zawsze tak jest) i zrobi się bardziej miękkie, ale sprężyste i jędrne (naciskaj je większą powierzchnią dłoni, a nie miejscowo, bo tak może przejrzeć w tym miejscu).
      jeśli jednak zjesz je za wcześnie, to będzie cierpkie i trochę gorzkie. wtedy następnym razem potrzymaj dłużej ;)

      Usuń
  10. Bardzo ciekawy farsz. Koniecznie kiedyś spróbuję, bo zaciekawiło mnie to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...