razowe naleśniki z serkiem wiejskim wymieszanym z jogurtem i syropem klonowym oraz z awokado, pistacjami i pieprzem. wholemeal crepes with cottage cheese mixed with yogurt & maple syrup and with avocado, pistachios and pepper.
jest dużo możliwości ;) kanapki z pokrojonym awokado, tradycyjne guacamole, guacamole z twarogiem, takie naleśniki jak wyżej, wszelkie sałatki (poszukaj w googlach) itd. ;)
Awokado i pistacje - podoba mi się to połączenie. Razowe naleśniki uwielbiam, chociaż ostatnio eksperymentuję z kukurydzianą i ryżową. Aha, zaprosiłam Cię do pewnej zabawy na moim blogu.
zdecydowanie polecam, bo kocham awokado (dzisiaj zjadłam ostatnią połówkę i już kupiłam dwie następne ogromne sztuki ;)), ale dzięki temu, że ostatnio dodaję tyle śniadań z nimi, to dowiedziałam się, że wiele osób go nie trawi... a szkoda. ważne też jest, by jeść dojrzałe awokado, ale też nie przejrzałe (bardzo szybko przejrzewa).
Cudowne! Ale ja nie mogę się jakoś przekonać do tego awokado, bo dla mnie jest nijakie w smaku... Ale może w takiej wersji jest pyszne! P.S. Jak robisz koktajl ze szpinakiem, to najpierw go rozmrażasz, w jaki sposób? I czy jest różnica między tym w liściach a rozdrobnionym (w koktajlu). A taki koktajl z mleka, banana, szpinaku byłby dobry, jak myślisz? :) Alicja
dzień wcześniej wkładam szpinak do lodówki. rano jest dalej zamrożony, ale da się go połamać na mniejsze kawałki. co do koktajlu, to na pewno będzie pyszny, połączenie banana i szpinaku jest idealne :)
to teraz na pewno jest niedojrzałe. odłóż je na 3 dni w ciepłe miejsce między jabłka i banany; dojrzałe będzie, jak skórka trochę się rozjaśni (chociaż nie zawsze tak jest) i zrobi się bardziej miękkie, ale sprężyste i jędrne (naciskaj je większą powierzchnią dłoni, a nie miejscowo, bo tak może przejrzeć w tym miejscu). jeśli jednak zjesz je za wcześnie, to będzie cierpkie i trochę gorzkie. wtedy następnym razem potrzymaj dłużej ;)
Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :) Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się. Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.
I pieprzem ? :D Ciekawe jak smakują bo wyglądają bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńjakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda chociaż osobiście bałabym się takiego połączenia ; )
OdpowiedzUsuńSłyszałam, że pieprz podkreśla słodki smak. :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wszystko wygląda!
dokładnie, tylko nie można z nim przesadzić ;)
Usuńmniami! Emmo widziałaś robiłam pankejki z awokado!! jeszcze mi kawałek zostało! co można z nim zrobić? oprócz koktajlu, pankejków?
OdpowiedzUsuńjest dużo możliwości ;) kanapki z pokrojonym awokado, tradycyjne guacamole, guacamole z twarogiem, takie naleśniki jak wyżej, wszelkie sałatki (poszukaj w googlach) itd. ;)
Usuńa, możesz też zrobić chłodnik z awokado, ale to raczej na cieplejsze dni ;)
UsuńUwielbiam razowe naleśniki ;)
OdpowiedzUsuńOsobiście nie mogę przekonać się do awokado, zbyt mdłe jak dla mnie. :P
Wyglądają świetnie ;D
OdpowiedzUsuńciekawy farsz ;d
OdpowiedzUsuńAwokado i pistacje - podoba mi się to połączenie. Razowe naleśniki uwielbiam, chociaż ostatnio eksperymentuję z kukurydzianą i ryżową.
OdpowiedzUsuńAha, zaprosiłam Cię do pewnej zabawy na moim blogu.
Widzę, że często gości u Ciebie awokado. Polecasz? :>
OdpowiedzUsuńInteresujące nadzienie :)
zdecydowanie polecam, bo kocham awokado (dzisiaj zjadłam ostatnią połówkę i już kupiłam dwie następne ogromne sztuki ;)), ale dzięki temu, że ostatnio dodaję tyle śniadań z nimi, to dowiedziałam się, że wiele osób go nie trawi... a szkoda.
Usuńważne też jest, by jeść dojrzałe awokado, ale też nie przejrzałe (bardzo szybko przejrzewa).
pysznie:)
OdpowiedzUsuńno genialne ^^
OdpowiedzUsuńCudowne! Ale ja nie mogę się jakoś przekonać do tego awokado, bo dla mnie jest nijakie w smaku... Ale może w takiej wersji jest pyszne!
OdpowiedzUsuńP.S. Jak robisz koktajl ze szpinakiem, to najpierw go rozmrażasz, w jaki sposób? I czy jest różnica między tym w liściach a rozdrobnionym (w koktajlu). A taki koktajl z mleka, banana, szpinaku byłby dobry, jak myślisz? :)
Alicja
dzień wcześniej wkładam szpinak do lodówki. rano jest dalej zamrożony, ale da się go połamać na mniejsze kawałki.
Usuńco do koktajlu, to na pewno będzie pyszny, połączenie banana i szpinaku jest idealne :)
jak poznać że avocado jest dojrzałe i smaczne?
OdpowiedzUsuńKupiłam dziś, i jest ciemno zielone i twarde.
Śniadanie jak zawsze wzorowe-zdrowe i smaczne ;)
to teraz na pewno jest niedojrzałe. odłóż je na 3 dni w ciepłe miejsce między jabłka i banany; dojrzałe będzie, jak skórka trochę się rozjaśni (chociaż nie zawsze tak jest) i zrobi się bardziej miękkie, ale sprężyste i jędrne (naciskaj je większą powierzchnią dłoni, a nie miejscowo, bo tak może przejrzeć w tym miejscu).
Usuńjeśli jednak zjesz je za wcześnie, to będzie cierpkie i trochę gorzkie. wtedy następnym razem potrzymaj dłużej ;)
Bardzo ciekawy farsz. Koniecznie kiedyś spróbuję, bo zaciekawiło mnie to połączenie :)
OdpowiedzUsuń