sobota, 20 października 2012

~



Drożdżowe razowe racuchy z cukrem pudrem, jabłkiem, granatem i truskawkami.
Yeast wholemeal pancakes with castor sugar, apple, pomegranate and strawberries. 

I znów przyszedł czas na maraton przedmiotów ścisłych. Fizyko i matematyko, z tą drugą na czele - nadchodzimy!

PS
Truskawki działkowe. Nie wiem czym dziadek je karmi, ale może jeszcze przywiezie w listopadzie...

16 komentarzy:

  1. Wieki nie jadłam takich racuchów...

    OdpowiedzUsuń
  2. Truskawki, do tego działkowe, zazdroszczę. ! U mnie już nawet w sklepie nie idzie znaleźć. :(

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam drożdżowe, choć ich przygotowanie jest dość czasochłonne. (;

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszczę tych działkowych truskaweczek! <3 Śniadanie pierwsza klasa :)
    )

    OdpowiedzUsuń
  5. Podziel się i racuchami, i truskawkami! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. zapach drożdży to dla mnie wspomnienie dzieciństwa, ciepła, bezpieczeństwa.. Muszę zrobić racuchy :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mogę poprosić przepis na racuszki?:D

    OdpowiedzUsuń
  8. o truskawki *.* śliczne te placuszki ;d cos pysznego ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Kurde truskawki!!! Szczęściara ;p

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam wszystko co drożdżowe! ale takich racuchów wieki nie jadłam, nie wytrzymałabym rano tyle czasu aż ciasto wyrośnie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto nie rośnie rano, tylko przez noc ;)

      Usuń
  11. śniadanie to u mnie podstawa :) a jeszcze takie pyszności z samego rana! to wielki power przez cały dzień!:))

    zapraszam również do mnie na małe co nieco:) http://danceinmykitchen.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...