środa, 7 marca 2012

~


razowe tosty francuskie z masłem orzechowym / domowym pasztetem drobiowym / serem pleśniowym, pomidor z przyprawami, czarna kawa.
wholemeal french toasts with peanut butter / homemade chicken pie / blue cheese, tomato with spices, black cofee.


Dziś znów mogłam sobie pozwolić na leniwe śniadanie, więc postawiłam na smażenie tostów. Powód? Próbne matury. Nie ma to jak iść do szkoły na 12 i wstać o 6, by pisać konspekt.
Zauważyłam, że ostatnio naprawdę ciężko znaleźć u mnie śniadanie bez nabiału. Wstawiam więc kolejne bez niego w roli głównej ;).
Swoją drogą, chyba wiem po kim to mam. Raz przygotowałam sobie na wiosenny obiad sadzone jajka, młode ziamniaczki z koperkiem i ogromny kubek kefiru. Poszłam do kuchni, by coś jeszcze donieść, a gdy wróciłam... Tina właśnie schodziła ze stołu, wypiwszy go jakieś 0,3 litra.
No to smacznego ;).

21 komentarzy:

  1. Ja jestem istną nabiałoholiczką, mogłabym go jeść w każdej ilość i w każdym posiłku. Moja Kora kefirem by pewnie pogardziła, ale nie zapomnę jak zwinęła całą tabliczkę czekolady z regału :D

    OdpowiedzUsuń
  2. oddawaj kubek !
    mam ochotę na 2 kanapkę ;d dobrze ze mam w domu pasztet ; )

    OdpowiedzUsuń
  3. też mamy malutkiego czarnego jamniczka miniaturkę, podjadacza strasznego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne śniadanie, w dodatku naprawdę śliczne zdjęcia:) Mam nadzieję, że wreszcie się odważysz i opublikujesz swoje fotografie:) (swoje- swojego autorstwa rzecz jasna:)
    Ps. Nigdy nie jadłam sera z niebieską pleśnią na kanapkach, zawsze tylko do sosów i innych gorących dań:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacyjny i słodki ten Twój piesek :)
    Chciałabym prosić Cię o radę dotyczącą odżywiania. W jaki sposób wrócić z odżywianiem do normalności?
    I jeszcze chciałam zapytać. Jaki serek wiejski polecasz, jakiej firmy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupuję Piątnicę, Koło i Pilos - wg mnie najlepsze, choć u mnie zawsze wygrywa ten pierwszy. :)

      Usuń
  6. Mi pies kiedyś ukradł schabowego z talerza. :D
    Muszę namówić mamę na pasztet drobiowy. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. schabowy to normalka, u mnie kiedyś Tina wyczyściła wszystkie kieliszki po całonoscnej imprezie ;)

      Usuń
  7. :D ja też uwielbiam nabiał :D a co do Tiny :P to moja suczka Sara raz zjadła mi cały obiad :D małpa kochana weszła na stół i moje całe spaghetti zniknęło... chyba jej bardzo smakowało hihi

    OdpowiedzUsuń
  8. Masz ślicznego psiaka!

    OdpowiedzUsuń
  9. moj zawsze grzecznie czeka az ktos sie z nim podzieli. siada na krzesle obok i mruga tymi oczyskami. Swoja droga komicznie to wyglada gdy tylko taka mala glowka wystaje (; Powtorze sie, ale piesa przeeeslodka !

    OdpowiedzUsuń
  10. Bez sera plesniowego nie wyobrazam sobie zycia :) Kubeczek uroczy!

    OdpowiedzUsuń
  11. Z kim przystajesz takim się stajesz :D
    Tinka cudowna! ♥
    Ser pleśniowy do tostów, do sałatek, do makaronów, ale żeby tak prosto na kanapce go podać- nie pomyślałabym :D

    OdpowiedzUsuń
  12. taki wiosenny obiad uwielbiam najbardziej!
    pyszne tosty, mmm ten domowy pasztet !

    OdpowiedzUsuń
  13. Tosty francuskie są świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  14. jeżeli to nie problem wielki, to mogłabys podawać np. ile serka wiejskiego, garście/dwie pistacji/ makaronu na my set of dishes. z góry dziekuję;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie podstawowe proporcje mogę dopisywać, ale o dokładniejsze ilości i przepisy proszę pytać tu lub na emmagotuje (szczerze mówiąc, to z ogólnymi pytaniami wolałabym, by kierować się na ten drugi blog, choć tu też oczywiście odpowiem :)).

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...