wtorek, 13 marca 2012

~


razowe rogaliki z serem, twarożek z syropem klonowym i prażonymi płatkami migdałów.
wholemeal croissants with quark, cottage cheese with maple syrup and roasted almond flakes.


pełnoziarniste rogale z serem / wholemeal croissants with quark »


Pierwsze rogale zaliczone!
Chyba upiekę je znowu w czwartek, bo zostało mi drożdży, a domaga się ich i moja rodzina, i koleżanka, i mój żołądek ;). Te dwa to jedyne, które zjadłam! Zdecydowanie za mało.

30 komentarzy:

  1. cudne rogaliki ! myślę , że ja dwoma sama bym też się nie zadowoliła ; )

    OdpowiedzUsuń
  2. ja tez mam tak, że jak coś upieke, to zjem najmniej :) wynika to z tego, że w domu mam samych łasuchów jak i z tego, że staram się jeść takie rzeczy rano i w niewielich ilosciach po diecie :)
    czekam na przepis na emmagotuje !

    OdpowiedzUsuń
  3. proooszę o przepis!
    ank

    OdpowiedzUsuń
  4. Jee! Rogale! Z serem jeszcze nie próbowałam, ale z budyniem są pyycha. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. koniecznie czekam na przepis, bo wyglądają obłędnie ! Ahh *_*

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie piękne rogaliki! :) Koniecznie poproszę o przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  7. kocham domowe rogaliki :D ja planuję na jutro zabawę z drożdżami :D

    OdpowiedzUsuń
  8. proszę o przepis na nie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. przegenialne te rogaliki. W przekroju wyglądają obłędnie :) pyszne śniadanie! ja dzisiaj niestety zdążyłam zjeść tylko jogurt z musli... tak to jest jak ma się lekcje na 7.10 :/

    OdpowiedzUsuń
  10. pierwsze? wyglądają ślicznie, jakbyś je ze sto razy piekła ;p

    OdpowiedzUsuń
  11. będzie przepis? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będzie :) może uda mi się dzisiaj dodać, a jak nie, to obiecuję, że najpóźniej jutro.

      Usuń
  12. Świetnie wyszły Ci te rogaliki :)
    Z serem nigdy nie jadłam, zawsze był to dżem, więc muszę spróbować i Twojej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  13. wygląda to bardzo przepysznie, mniam:)
    mam pytanie: czy syrop klonowy jest zdrowy? można go postawić na równej szali z miodem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nigdy nie porównywałam miodu z syropem klonowym, ale zdecydowanie można powiedzieć, że jest on zdrowy; zawiera cenne dla organizmu składniki mineralne, aminokwasy, witaminy oraz jest źródłem żelaza i wapnia. Ja polecam :).
      No i jest mniej kaloryczny ;)

      Usuń
    2. dziękuję za wyczerpującą informację;) pozdrawiam

      Usuń
  14. nie dziwię się,że się domagają rogali :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Rogaliki wyglądają cudownie! Mam nadzieję, że przepis na nie pojawi się wkrótce na Twoim drugim blogu. :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Nigdy jeszcze nie piekłam rogali, powoli się do nich przymierzam. Ciekawy pomysł z serowym nadzieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja też czekam na przepis. Są cudowne!

    OdpowiedzUsuń
  18. czekam na przepis :) i od razu napisz ile sztuk wychodzi,jesli mozna :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pięknie Ci wyszły! Tęsknię za drożdżowym zapachem wydobywającym się z piekarnika...

    OdpowiedzUsuń
  20. a tak nawiasem, mozna liczyc na przepis na biszkoptowy omlet? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na razie nie planuję robić mu oddzielnej notki, ale opisałam już to dokładnie w komentarzu pod postem z tym omletem :)

      Usuń
  21. To nadzienie działa na mnie wprost magnetyzująco. Chcę!

    OdpowiedzUsuń
  22. oj to czekam na przepis na rogaliki ^^.

    OdpowiedzUsuń
  23. Rogaliki wyglądają cudnie! Z chęcią bym ci ukradła kilka :> :)

    OdpowiedzUsuń
  24. błagam o przepis !

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...