wtorek, 13 marca 2012
~
razowe rogaliki z serem, twarożek z syropem klonowym i prażonymi płatkami migdałów.
wholemeal croissants with quark, cottage cheese with maple syrup and roasted almond flakes.
pełnoziarniste rogale z serem / wholemeal croissants with quark »
Pierwsze rogale zaliczone!
Chyba upiekę je znowu w czwartek, bo zostało mi drożdży, a domaga się ich i moja rodzina, i koleżanka, i mój żołądek ;). Te dwa to jedyne, które zjadłam! Zdecydowanie za mało.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
cudne rogaliki ! myślę , że ja dwoma sama bym też się nie zadowoliła ; )
OdpowiedzUsuńja tez mam tak, że jak coś upieke, to zjem najmniej :) wynika to z tego, że w domu mam samych łasuchów jak i z tego, że staram się jeść takie rzeczy rano i w niewielich ilosciach po diecie :)
OdpowiedzUsuńczekam na przepis na emmagotuje !
proooszę o przepis!
OdpowiedzUsuńank
Jee! Rogale! Z serem jeszcze nie próbowałam, ale z budyniem są pyycha. :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie czekam na przepis, bo wyglądają obłędnie ! Ahh *_*
OdpowiedzUsuńJakie piękne rogaliki! :) Koniecznie poproszę o przepis :)
OdpowiedzUsuńkocham domowe rogaliki :D ja planuję na jutro zabawę z drożdżami :D
OdpowiedzUsuńproszę o przepis na nie:)
OdpowiedzUsuńprzegenialne te rogaliki. W przekroju wyglądają obłędnie :) pyszne śniadanie! ja dzisiaj niestety zdążyłam zjeść tylko jogurt z musli... tak to jest jak ma się lekcje na 7.10 :/
OdpowiedzUsuńpierwsze? wyglądają ślicznie, jakbyś je ze sto razy piekła ;p
OdpowiedzUsuńbędzie przepis? :D
OdpowiedzUsuńBędzie :) może uda mi się dzisiaj dodać, a jak nie, to obiecuję, że najpóźniej jutro.
UsuńŚwietnie wyszły Ci te rogaliki :)
OdpowiedzUsuńZ serem nigdy nie jadłam, zawsze był to dżem, więc muszę spróbować i Twojej wersji.
wygląda to bardzo przepysznie, mniam:)
OdpowiedzUsuńmam pytanie: czy syrop klonowy jest zdrowy? można go postawić na równej szali z miodem?
Nigdy nie porównywałam miodu z syropem klonowym, ale zdecydowanie można powiedzieć, że jest on zdrowy; zawiera cenne dla organizmu składniki mineralne, aminokwasy, witaminy oraz jest źródłem żelaza i wapnia. Ja polecam :).
UsuńNo i jest mniej kaloryczny ;)
dziękuję za wyczerpującą informację;) pozdrawiam
Usuńnie dziwię się,że się domagają rogali :)
OdpowiedzUsuńRogaliki wyglądają cudownie! Mam nadzieję, że przepis na nie pojawi się wkrótce na Twoim drugim blogu. :)
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie piekłam rogali, powoli się do nich przymierzam. Ciekawy pomysł z serowym nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńJa też czekam na przepis. Są cudowne!
OdpowiedzUsuńboskie te rogaliki :)))
OdpowiedzUsuńczekam na przepis :) i od razu napisz ile sztuk wychodzi,jesli mozna :)
OdpowiedzUsuńcudne rogaliki:D.
OdpowiedzUsuńPięknie Ci wyszły! Tęsknię za drożdżowym zapachem wydobywającym się z piekarnika...
OdpowiedzUsuńa tak nawiasem, mozna liczyc na przepis na biszkoptowy omlet? :)
OdpowiedzUsuńNa razie nie planuję robić mu oddzielnej notki, ale opisałam już to dokładnie w komentarzu pod postem z tym omletem :)
UsuńTo nadzienie działa na mnie wprost magnetyzująco. Chcę!
OdpowiedzUsuńoj to czekam na przepis na rogaliki ^^.
OdpowiedzUsuńRogaliki wyglądają cudnie! Z chęcią bym ci ukradła kilka :> :)
OdpowiedzUsuńbłagam o przepis !
OdpowiedzUsuń