piątek, 1 czerwca 2012

~


Omlet biszkoptowy z jogurtem sojowym waniliowym i truskawkami.
Sponge omelette with vanilla soy yogurt and strawberries.


Bo obiecałam Wam truskawki ;).

14 komentarzy:

  1. Omlet wyszedł Ci jak zwykle idealny:D I truskawki:D

    OdpowiedzUsuń
  2. U wszystkich dziś truuuskaaawki :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam omlet biszkoptowy! a w połączeniu z truskawkami, to już w ogóle kosmos ;-)
    takie jajeczne też mi smakują, ale jakoś miłością do nich nie pałam.

    OdpowiedzUsuń
  4. jak to się dzieje, że Twój omlecik biszkoptowy wychodzi tak idealnie zwarto-delikatno-puszysty? :D zdradź swój sekret ! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis podawałam już parę razy: 2 jajka, 2 białka, 3 łyżki mąki lub 3 jajka i 3 łyżki mąki.
      Białka ubijam na sztywną pianę, miksuję z żółtkami, przesiewam do piany przez sitko mąkę i delikatnie mieszam łyżką. Myślę, że klucz do delikatności i puszystości leży w powolnym, ale dokładnym wymieszaniu piany jajecznej z mąką :)

      Usuń
  5. czy to taki jogurt:http://www.ecotrade.com.pl/images/tmp/2/d/9/8/deser-sojowy-waniliowy-125g4-sztuki-alpro-soja.640x480.jpg
    tzn. coś podobnego?
    bo w Pl. też sprzedają jakieś jogurty sojowe waniliowe;)

    Trussskawki!- chcę, mało mi, kupiłam dzisiaj tylko 500 g no ale co to jest- w drodze do domu były wszytskie w brzuszku;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, to co wysłałaś to deresek sojowy, coś w stylu puddingu. Ja miała jogurt.

      Usuń
  6. Pychota :)
    Skąd masz taki fajny jogurt?

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam go już wiele razy ale taki fajny jak tobie nigdy mi nie wyszedł.;/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Problem na pewno leży w niezbyt delikatnym wymieszaniu piany jajecznej z mąką, bo nigdzie indziej nie da się popełnić błędu.

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...