piątek, 15 czerwca 2012

~



Pieczona bagietka żytnia z ricottą, masłem orzechowym i jabłkiem duszonym z cynamonem / z ricottą i pieczonymi pomidorami z ziołami.
Oven-baked rye baguette with ricotta, peanut butter and apple stewed with cinnamon / with ricotta and baked tomatoes with herbs.


Wstaję rano i włączam piekarnik. Idę do toalety, a po powrocie wkładam do niego przekrojoną bagietkę oraz pomidora. Piekę parę minut, w międzyczasie ubierając się i pakując zeszyty do plecaka.
Gotowe, mogę jeść. Mam jeszcze 30 minut do wyjścia, spokojnie.
Bo przecież leniwe celebrowanie pysznego śniadania można pogodzić także ze szkołą :).

To już ostatnie dni. Niech już wystawią te oceny... Przynajmniej wuefistka już to zrobiła.
Wywalczyłam 6.
To nic, że musiałam z bolącą kostką poprawić ocenę z siatkówki ;).

15 komentarzy:

  1. O mniam ;) Masło orzechowe i ricotta to idealne połączenie

    OdpowiedzUsuń
  2. a mi kurcze nie chce dać 6. bo na półrocze miałam 4. a dobrze wie dlaczego nie mogłam jeszcze w całości ćwiczyć wtedy. ' no i co z tego ' - a ona jest baaardzo fajna, nie poznaję jej. wszystkie zawody lekkoatletyczne+bieg solidarności+szóstki ze sprawdzianów... będę walczyć!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też na półrocze miałam 4, ale miałam, bo miałam ;) Bo miałam takie oceny w I semestrze. Dlatego tym bardziej się cieszę, że postawiła mi celującą całoroczną :)

      Usuń
    2. Muszę powalczyć, to mi wyjdzie średnia 5.0 do liceum,a taką pierwszy raz w życiu bym miała;D... Wtedy miałam 1. z biegania ,bo nie mogłam biegać- słaba wydolność serca.Już okej, jest lepiej, i biegam , a jak na złość akurat nie zdążyliśmy w szkole...

      Usuń
    3. Ja też miałam 1, bo nie biegłam ;) Nie było mnie wtedy w szkole. I 3+ z brzuszków, bo wtedy dopiero zaczynałam ćwiczyć na siłowni (w tym miałam 5+, bo poprawiłam się o jakieś 130% ;)). A to dwie najważniejsze oceny w semestrze...

      Usuń
  3. u mnie też jeszcze poprawki ostatnie :d
    gratuluję 6 :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Porywam te polowe z maslem! Skad masz zytnia bagietke?

    OdpowiedzUsuń
  5. ojejku.. która lepsza? :D bo ja się nie umiem zdecydować !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przykro mi, ale zadałaś zbyt trudne pytanie ;)
      Nawet taka maniaczka masła orzechowego jak ja (niekoniecznie w dodatku przepadająca za pomidorami) nie potrafi się zdecydować :)

      Usuń
  6. uwielbiam takie dłuugaśne zapiekanki z pysznymi dodatkami! *_*

    OdpowiedzUsuń
  7. Porywam tą słodką połówkę;).
    Gratuluję szóstki;).

    OdpowiedzUsuń
  8. rano da sie wszystko pogodzic- jesli sie chce ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo ładne pierwsze i trzecie zdjęcie, naprawdę!
    Ja dzisiaj tak celebrowałam śniadanie, że spoźniłam się do szkoły 7 minut :D ale przecież nie mogłam jeśc szybko :>
    a co do 6 z wfu... ja biegam, trenuję i jestem w kadrze polski, a szóstki i tak nie ma...

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię połączenie ricotty i masła orzechowego. Pyszności od samego rana :D

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...