Waffles with chicken, red pepper, desiccated coconut and maple syrup.
To jedno z tych połączeń, które uwielbiam i mogę jeść w nieskończoność, ale nigdy w życiu nie zaserwuję gościom :).
Wbrew pozorom jednak wszystko do siebie pasuje - mięso na słodko jest świetne (wyjątkiem jest, gdy ktoś nie lubi pizzy hawajskiej lub dań arabskich z tradycyjnym połączeniem mięsa i suszonych owoców), a kurczak z kokosem znany jest chociażby z tradycyjnego curry czy mojego ulubionego kurczaka satay :).
PS Musiało być oryginalniej - dziś 400. śniadanie :)
Ciekawe połączenie. Nie próbowałam jeszcze nigdy kurczaka z wiórkami. Prezentuje się pysznie :)
OdpowiedzUsuńo jak pysznie ,gofry z kurczakiem ;d
OdpowiedzUsuńZ jakiego przepisu gofry? :)
OdpowiedzUsuńhttp://emmagotuje.blogspot.com/2011/12/gofry-na-pozegnanie-starego-roku.html
Usuńhm, goście pewnie zareagowali by spojrzeniem typu "chyba zwariowałaś!" :P ale wiesz co? ja bym takie zjadła! :D
OdpowiedzUsuń400 to już poważne liczby. (; ja uwielbiam kompozycje wszelkiego mięsa i suszonych owoców w tagine, choć połączenie kurczaka z syropem klonowym wydaje mi się być niezwykle odważne.
OdpowiedzUsuńuwielbiam Twoje słodko-wytrawne połączenia, zawsze mnie zadziwiają :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam gofrów na wytrawnie - muszę koniecznie to zmienić, wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńGofry na wytrawnie..może być ciekawie :)
OdpowiedzUsuńTwoje połączenia, które z pozoru do siebie nie pasują, w gruncie rzeczy okazują się świetną mieszanką smaków, kolorów i doznań. Podziwiam Twoją kreatywnośc!
OdpowiedzUsuńMoje następne gofry będą właśnie na wytrawnie, nigdy takich nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńżyczę kolejnych 400! :))
OdpowiedzUsuńgofrów na wytrawnie nigdy nie jadłam, ale po tych zdjęciach śmiem twierdzić, że są bardzo smaczne!:)
wow, aż spróbuje kiedys takie zrobić :D
OdpowiedzUsuńJa tam byłabym chętna, żeby ktoś zaserwował mi takie połączenie, bo nigdy nie jadłam ;p
OdpowiedzUsuńNo cóż, hawajskiej pizzy wręcz nienawidzę! Ale nie razi mnie połączenie w Twoim śniadaniu, lubię takie "nowe" smaki;-)
OdpowiedzUsuńkurczak na slodko jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam połączenie kurczaka i owoców.
OdpowiedzUsuńByłabym takim gościem, któremu mogłabyś zaserwować takie śniadanie :D
Oby więcej inspirujących śniadań! :D
genialnie one wyglądają!:)
OdpowiedzUsuńWow :D Ale połączenie! Takich gofrów jeszcze nie jadłam :) Ale pizzę hawajską uwielbiam, więc posmakowałoby mi na pewno :D
OdpowiedzUsuńGratuluję 400.! :)
a powinnaś je serwować gościom! :D bo jest genialne!
OdpowiedzUsuńKocham mięso na słodko, więc gdybym była Twoim gościem, to bym się domagała takich rarytasów :D
OdpowiedzUsuńKolejnej 400!
Uwielbiam smak dań arabskich :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe połączenie smaków, koniecznie muszę je wypróbować;D
OdpowiedzUsuńWytrawne gofry? Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń