piątek, 30 grudnia 2011

~


polenta z mlekiem sojowym, bananem, serkiem wiejskim, sosem figowym (suszona figa, dżem figowy, woda) i cynamonem.
polenta with soy milk, banana, cottage cheese, fig sauce (dried fig, fig jam, water) and cinnamon.

12 komentarzy:

  1. Oj tak :D Banany i figi to moje stałe punkty :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Też dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie polentę. Tylko z kaszy, dobrze ugotowaną i pokrojoną w trójkąty. Z cynamonem i owocami...
    Kukurydza to niezwykle wszechstronne warzywo :)

    Pozdrawiam,
    Wiera

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie próbowałam polenty, ale chyba się skuszę bo takie danie baardzo apetycznie wygląda ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Siaśka, polenta to kasza kukurydziana.

    slyvvia, no ba! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proszę podaj przepis na polentę. Od dawna planuję przygotować sobie taką, ale nie wiem jak zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ to apetycznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  7. pierniczkowa, tak samo jak mannę :).
    Aby uzyskać gęstą kaszkę, należy dać 2,5 łyżki na szklankę płynu, a na dwie szklanki, jeśli bardziej leistą.
    Ja wybrałam tę pierwszą opcję: zagotowałam szklankę mleka sojowego, wsypałam kaszę i mieszałam. Po ok. 2 minutach ściągnęłam z gazu, dodałam pokrojonego banana i wymieszałam z cynamonem. Przygotowałam sos (pokrojona w kostkę figa prażona na patelni z wodą i dżemem figowym). Jeśli w tym czasie kaszka zgęstniała, to należy dolać wody lub mleka. Przełożyłam ją do miseczki wraz z serkiem, dodałam resztę banana, polałam sosem i posypałam cynamonem. Tyle :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jedna z moich ulubionych kasz;-)

    OdpowiedzUsuń
  9. O, dziewczyno ! nic dodać nic ująć. Połączenie- mistrzostwo świata! Śniadanie idealne <3

    =*

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...