Jajecznica z awokado, szczypiorkiem, papryką i przyprawami, tost wieloziarnisty z guacamole, awokado z pieprzem.
Scrambled eggs with avocado, chives, paprika and spices, wholegrain toast with guacamole, avocado with pepper.
Awokado to wspaniały owoc. Nie dość, że pyszny, to jeszcze tak fotogeniczny ;)
jak patrze na twoje zdjęcia to mam ochotę spróbować jeszcze raz awokado ; D
OdpowiedzUsuńMam tak samo! To wszystko tak smakowicie wygląda ; )
UsuńJajecznica z awokado jest świetna - zdecydowanie jedna z najlepszych :D
OdpowiedzUsuńwiesz że pewnego razu oglądając naleśniki z awokado, potem placki z awokado, potem kanapki... poszłam i kupiłam awokado ??:D
OdpowiedzUsuńI teraz moje życie jest lepsze, bo wiem że lubię ten awoc , o :D:D
Dziękuję, miałam dziś zrobić takie samo śniadanko, ale padło na coś innego :)
bardzo fajna alternatywa dla tradycjonalnej jajeczniczki. Powtarzać się co do awokao nie będę, ale dla miłośników - rewelacyjna propozycja !
OdpowiedzUsuńdla mnie awokado jest bezsmakowe
OdpowiedzUsuńnie wiesz co dobre :D
Usuńteż kocham awokado i jego użyteczność, jak sięma awokado można wyczarować tyle fajnych rzeczy:)
OdpowiedzUsuńA ja nie przepadam za awokado ;p
OdpowiedzUsuńzgadzam się co do fotogieniczności awokado, ale w smaku nie lubię ;].
OdpowiedzUsuńLubię awokado, ale podziwiam cię, że zjadasz go ostatnio w takich ilościach;) Mnie by już zemdliło ;] Polecam ci awokado w naleśnikach z łososiem i riccotą, naprawdę jest przepyszne w takim polączeniu
OdpowiedzUsuńbrzmi super, na pewno wypróbuję :)
Usuńpysznie wygląda :) pięknie prezentuje się awokado :D
OdpowiedzUsuńty i Twoja pasja avocado :)
OdpowiedzUsuńAwokado razy trzy! Naprawdę je lubisz :D
OdpowiedzUsuńDużo, dużo, mnóstwo awokado :D Ładne, kolorowe zdjęcie ;) Nabrałam ochotę na guacamole, co prawda w mniej zdrowej wersji, bo z chipsami tortilla, ale nieważne :D
OdpowiedzUsuńM.
O! W ferie też sobie taką raz zrobiłam. ;D Pycha. :)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu spróbować to awokado, bo ciągnie mnie do niego xD
OdpowiedzUsuńwww.madallens.blogspot.com
mogłabym Cię prosić o porady co do kupowania awokado w markecie? wszystko, co tylko wiesz, czym się kierujesz przy zakupie
OdpowiedzUsuńwiele tego nie ma, ale jeśli pomoże, to chętnie napiszę :)
Usuńprzede wszystkim wybieram zielone i twarde jak skała awokado. wtedy mam pewność, że na pewno nie zaczęło dojrzewać i nie przejrzeje w jednym miejscu. podczas dojrzewania w domu ważne jest też, żeby nie naciskać go miejscowo. i właściwie to tyle, to jest najważniejsza zasada. dla mnie też ważne jest, by awokado było jak największe, ale to już zależy od Twoich preferencji, bo nie ma to wpływu na jego jakość ;)
w domu natomiast wkładam je do miski między bananami, jabłkami i ew. innymi owocami i wystawiam w nasłonecznione w ciągu dnia miejsce. wtedy szybciej dojrzewa, a kiedy jest już bardziej miękkie, ale wciąż jędrne (czyli nie sflaczałe, krótko mówiąc :)), to natychmiast się za nie zabieram ;).
dziękuję Ci bardzo, rozwiałaś moje wątpliwości ;)
Usuń