wtorek, 21 lutego 2012

~



Jajecznica z awokado, szczypiorkiem, papryką i przyprawami, tost wieloziarnisty z guacamole, awokado z pieprzem.
Scrambled eggs with avocado, chives, paprika and spices, wholegrain toast with guacamole, avocado with pepper.


Awokado to wspaniały owoc. Nie dość, że pyszny, to jeszcze tak fotogeniczny ;)

21 komentarzy:

  1. jak patrze na twoje zdjęcia to mam ochotę spróbować jeszcze raz awokado ; D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam tak samo! To wszystko tak smakowicie wygląda ; )

      Usuń
  2. Jajecznica z awokado jest świetna - zdecydowanie jedna z najlepszych :D

    OdpowiedzUsuń
  3. wiesz że pewnego razu oglądając naleśniki z awokado, potem placki z awokado, potem kanapki... poszłam i kupiłam awokado ??:D
    I teraz moje życie jest lepsze, bo wiem że lubię ten awoc , o :D:D
    Dziękuję, miałam dziś zrobić takie samo śniadanko, ale padło na coś innego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajna alternatywa dla tradycjonalnej jajeczniczki. Powtarzać się co do awokao nie będę, ale dla miłośników - rewelacyjna propozycja !

    OdpowiedzUsuń
  5. dla mnie awokado jest bezsmakowe

    OdpowiedzUsuń
  6. też kocham awokado i jego użyteczność, jak sięma awokado można wyczarować tyle fajnych rzeczy:)

    OdpowiedzUsuń
  7. A ja nie przepadam za awokado ;p

    OdpowiedzUsuń
  8. zgadzam się co do fotogieniczności awokado, ale w smaku nie lubię ;].

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię awokado, ale podziwiam cię, że zjadasz go ostatnio w takich ilościach;) Mnie by już zemdliło ;] Polecam ci awokado w naleśnikach z łososiem i riccotą, naprawdę jest przepyszne w takim polączeniu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. brzmi super, na pewno wypróbuję :)

      Usuń
  10. pysznie wygląda :) pięknie prezentuje się awokado :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Awokado razy trzy! Naprawdę je lubisz :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Dużo, dużo, mnóstwo awokado :D Ładne, kolorowe zdjęcie ;) Nabrałam ochotę na guacamole, co prawda w mniej zdrowej wersji, bo z chipsami tortilla, ale nieważne :D
    M.

    OdpowiedzUsuń
  13. O! W ferie też sobie taką raz zrobiłam. ;D Pycha. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. muszę w końcu spróbować to awokado, bo ciągnie mnie do niego xD

    www.madallens.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. mogłabym Cię prosić o porady co do kupowania awokado w markecie? wszystko, co tylko wiesz, czym się kierujesz przy zakupie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiele tego nie ma, ale jeśli pomoże, to chętnie napiszę :)
      przede wszystkim wybieram zielone i twarde jak skała awokado. wtedy mam pewność, że na pewno nie zaczęło dojrzewać i nie przejrzeje w jednym miejscu. podczas dojrzewania w domu ważne jest też, żeby nie naciskać go miejscowo. i właściwie to tyle, to jest najważniejsza zasada. dla mnie też ważne jest, by awokado było jak największe, ale to już zależy od Twoich preferencji, bo nie ma to wpływu na jego jakość ;)
      w domu natomiast wkładam je do miski między bananami, jabłkami i ew. innymi owocami i wystawiam w nasłonecznione w ciągu dnia miejsce. wtedy szybciej dojrzewa, a kiedy jest już bardziej miękkie, ale wciąż jędrne (czyli nie sflaczałe, krótko mówiąc :)), to natychmiast się za nie zabieram ;).

      Usuń
    2. dziękuję Ci bardzo, rozwiałaś moje wątpliwości ;)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...