poniedziałek, 5 marca 2012

~

Owsianka z serkiem wiejskim, brzoskwinią, nerkowcami i poppingiem amarantusowym.
Porridge with cottage cheese, peach, cashews and amaranth popping.


Cieszę się, że pomysł mojego nowego bloga spodobał się tak wielu osobom. Dziękuję bardzo za miłe słowa, trzymane kciuki i życzenia powodzenia - oby się spełniło. Musi, muszę wytrwać w postanowieniach ;).
I, korzystając z okazji, dziękuję za pobicie rekordu w ilości komentarzy do jednego posta! 59 to jak to tej pory najwięcej, ale mam nadzieję, że nie był to jeden jedyny i ostatni raz. To niesamowicie motywuje, bo pokazuje, że jednak ktoś tam zagląda na tego bloga i jest komu pisać nowe notki ;). Może ciekawiej by było, gdybym dopisywała coś i ew. dodawała jakieś inne zdjęcia pod postami? Wielu śniadaniowców tak robi i myślę, że to całkiem niegłupi pomysł.

19 komentarzy:

  1. uwielbiam nerkowce ! zdecydowanie najlepsze orzechy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. popieram , nerkowce moje niedawne odkrycie ( aż wstyd się przyznać ) ;d pokochałam je od razu ;p

      pycha miseczka ;)

      Usuń
    2. Ooo tak! Ale dla mnie teraz nr 1 to brazylijskie, me encanta !:D

      Usuń
  2. Brzoskwinki <3 jak ja dawno ich nie jadłam. Przypominają mi się smaki lata. Cudowne orzeźwienie ! =)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda cudnie! i miseczka świetnie pasuje :D

    OdpowiedzUsuń
  4. tak Emmo! to świetny pomysł:) czekamy na nowe, wzbogacone wpisy:D

    śniadanie cudowne, nerkowce<3

    Jula

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja chce brzowskiwnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Emmo, mogłabyś zrobić archiwum Twoich śniadań?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale w jakiej postaci? Jako jedna z funkcji na marginesie bloga?

      Usuń
  7. Pyszna owsianka! Dawno nie jadłam brzoskwini.
    Nie wątpię, że wiele osób śledzi Twojego bloga i dobrze Ci życzy, bo to, co tu pokazujesz jest po prostu świetne i aż miło popatrzeć i poczytać :)
    Coś więcej poza śniadaniami w postach? Jestem za :D

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam owsianki na wszystkie możliwe sposoby :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak robisz pełnoziarnista pizze? Jakich proporcji używasz na jedną porcje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam dwie porcje:
      1,5 szklanki mąki (razowa i pszenna pół na pół)
      10 g drożdży
      duża szczypta soli
      ciepła woda

      Drożdże rozrabiam z odrobiną ciepłej wody (tak ok. 1/6 szklanki) i odstawiam w ciepłe miejsce. Do miski przesiewam mąki, dodaję sól i wyrośnięte drożdże. Wyrabiam elastyczne ciasto, podsypując mąką lub podlewając wodą. Ostawiam do podwojenia objętości (u mnie ok. godzina).
      Po tym czasie rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 3 mm, smaruję ketchupem, układam dodatki i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 12-15 minut (dopiero na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg).

      Usuń
  10. Pyszna owsianka..i te brzoskwinie. ;P

    OdpowiedzUsuń
  11. ciekawy pomysł jestem za! :)
    śniadanko pychotka:D uwielbiam nerkowce!

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam nerkowce! pyszna jest ta miseczka :)

    OdpowiedzUsuń
  13. tak z ciekawosci ile taka owsianka moze miec kalorii?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. policzyłam na podstawie strony ilewazy.pl - wyszło mi ok. 550 kcal.

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...