Owsianka z serkiem wiejskim, brzoskwinią, nerkowcami i poppingiem amarantusowym.
Porridge with cottage cheese, peach, cashews and amaranth popping.
Cieszę się, że pomysł mojego nowego bloga spodobał się tak wielu osobom. Dziękuję bardzo za miłe słowa, trzymane kciuki i życzenia powodzenia - oby się spełniło. Musi, muszę wytrwać w postanowieniach ;).
I, korzystając z okazji, dziękuję za pobicie rekordu w ilości komentarzy do jednego posta! 59 to jak to tej pory najwięcej, ale mam nadzieję, że nie był to jeden jedyny i ostatni raz. To niesamowicie motywuje, bo pokazuje, że jednak ktoś tam zagląda na tego bloga i jest komu pisać nowe notki ;). Może ciekawiej by było, gdybym dopisywała coś i ew. dodawała jakieś inne zdjęcia pod postami? Wielu śniadaniowców tak robi i myślę, że to całkiem niegłupi pomysł.
uwielbiam nerkowce ! zdecydowanie najlepsze orzechy :)
OdpowiedzUsuńpopieram , nerkowce moje niedawne odkrycie ( aż wstyd się przyznać ) ;d pokochałam je od razu ;p
Usuńpycha miseczka ;)
Ooo tak! Ale dla mnie teraz nr 1 to brazylijskie, me encanta !:D
UsuńBrzoskwinki <3 jak ja dawno ich nie jadłam. Przypominają mi się smaki lata. Cudowne orzeźwienie ! =)
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie! i miseczka świetnie pasuje :D
OdpowiedzUsuńMiseczka pyszności <3
OdpowiedzUsuńtak Emmo! to świetny pomysł:) czekamy na nowe, wzbogacone wpisy:D
OdpowiedzUsuńśniadanie cudowne, nerkowce<3
Jula
Ja chce brzowskiwnie :)
OdpowiedzUsuńEmmo, mogłabyś zrobić archiwum Twoich śniadań?:)
OdpowiedzUsuńAle w jakiej postaci? Jako jedna z funkcji na marginesie bloga?
UsuńPyszna owsianka! Dawno nie jadłam brzoskwini.
OdpowiedzUsuńNie wątpię, że wiele osób śledzi Twojego bloga i dobrze Ci życzy, bo to, co tu pokazujesz jest po prostu świetne i aż miło popatrzeć i poczytać :)
Coś więcej poza śniadaniami w postach? Jestem za :D
uwielbiam owsianki na wszystkie możliwe sposoby :)
OdpowiedzUsuńJak robisz pełnoziarnista pizze? Jakich proporcji używasz na jedną porcje
OdpowiedzUsuńRobiłam dwie porcje:
Usuń1,5 szklanki mąki (razowa i pszenna pół na pół)
10 g drożdży
duża szczypta soli
ciepła woda
Drożdże rozrabiam z odrobiną ciepłej wody (tak ok. 1/6 szklanki) i odstawiam w ciepłe miejsce. Do miski przesiewam mąki, dodaję sól i wyrośnięte drożdże. Wyrabiam elastyczne ciasto, podsypując mąką lub podlewając wodą. Ostawiam do podwojenia objętości (u mnie ok. godzina).
Po tym czasie rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 3 mm, smaruję ketchupem, układam dodatki i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 12-15 minut (dopiero na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg).
Pyszna owsianka..i te brzoskwinie. ;P
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł jestem za! :)
OdpowiedzUsuńśniadanko pychotka:D uwielbiam nerkowce!
uwielbiam nerkowce! pyszna jest ta miseczka :)
OdpowiedzUsuńtak z ciekawosci ile taka owsianka moze miec kalorii?
OdpowiedzUsuńpoliczyłam na podstawie strony ilewazy.pl - wyszło mi ok. 550 kcal.
Usuń