poniedziałek, 13 sierpnia 2012

~


Owsianka z waniliowym mlekiem sojowym, gruszką (w środku), borówkami i pistacjami.
Porridge with vanilla soy milk, pear (inside), bilberries and pistachios.

Miała być waniliowa owsianka z gruszką i pistacjami, ale w ostatniej chwili postanowiłam dorzucić do tego borówki, które miały być tylko dodatkiem i suma sumarum wyszła mi waniliowa owsianka z borówkami i pistacjami, w której zaplątały się rozgotowane kawałki gruszki. Wyszło pysznie, patrząc głównie przez pryzmat mojej nowej miłości do borówek :).

33 komentarze:

  1. O, zjadłabym taką, chyba się stęskniłam za owsiankami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie dziś też były borówki :))
    Śniadanie mega !

    OdpowiedzUsuń
  3. Borówki z pewnością nadały owsiance jeszcze lepszego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Boże, ja podobnie.. dałąbym się pokroić za te granatowe kuleczki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda pysznie , sama chcę sobie w końcu kupić to waniliowe mleko ;)
    a pistacji dawno nie jadłam ,a są takie dobre ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam to mleko. Najlepsze na zimno;)

    OdpowiedzUsuń
  7. z chęcią ukradłabym ci tą owsiankę :D
    podoba mi się połączenie pistacji z borówkami :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ach te owsianki... Uwielbiam :) W Twojej wersji najbardziej kuszą te pistacje:) Do wypróbowania;)

    OdpowiedzUsuń
  9. borówki są super :) jeszcze do niedawna miałam (=rodzice mieli;)) ich plantację, więc co wakacje pochłaniałam po prostu dziesiątki kilogramów borówki :D

    kocham Twoje śniadania! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiele bym oddała za plantację borówek, mój dziadek ma własną działkę, a na niej truskawki, maliny, brzoskwinie, jabłka i gruszki oraz warzywa w stylu fasolki szparagowej, pomidorów i ogórków, ale ja bym połowę obsiała samymi truskawkami, a drugą połowę borówkami :)

      Usuń
  10. wszystko z borówkami musi być po prostu dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Proszę, sprawdź pocztę;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja też uwielbiam borówki ;D ;))

    OdpowiedzUsuń
  13. Odpowiedzi
    1. Oooooch, dlaczego nie wpadłam na to, żeby ją zapiec...

      Usuń
  14. pyszna owsianka:) kocham pistacje:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Również kocham borówki, a w połączeniu z pistacjami to już całkiem niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. :D Cześć, znowu się przypomina!! Pytania o kosztorys :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mama jeszcze odsypia nockę, ale pamiętam o Tobie :)

      Usuń
  17. Na ile wystarcza Ci słoiczek masła orzechowego?;). Jak przysłałaś mi trzy , to poszły dokładnie w miesiąc i zaraz za nimi Lidlowskie w parę dni. Miałam niedożywienie masła:D
    1 sierpnia z Wawy przywiozłam 5 słoików, to jeden poszedł w tydzień w tym około pół w jeden wieczór. A korzystałam z crunchy i smooth.
    Teraz mam otwarte to smooth i duże ok. 800 g Skippy z Ameryki, i ciekawe na ile wystarczy, nie mam ostatnio takiej ochoty ( dziwnexp ).
    Powiem jednak,że M&S najlepsze. Nawet Skippy nie jest tak pyszne. W smaku i konsystencji podobne do Black Rose. Nie czuć tego zapachu orzeszków co w M&S;).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeden 350-gramowy z M&S na jakieś 10-15 dni :)

      Usuń
  18. ja też dopiero w tym roku zakochałam się w borówkach, wygrywają nawet z jagodami^ dlatego z chęcią zjadłabym taką owsiankę:D

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam pistacje <3
    A jeśli chodzi o borówki to też dość nie dawno je pokochałam.
    Owsianka smacznie się prezentuje.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  20. u mnie na działce mamy z dziesięć krzaczków, ale od dwóch tygodni borówki się skończyły... za to nie mogę doczekać się przyszłego lata, bo tata zasadził dodatkowo jakieś 30 borówek, także będzie co szamać ^^
    uwielbiam śniadaniowe połączenie borówek z masłem orzechowym, ale te pistacje kuszą, oj kuszą... ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. borowki kocham odkad odkryam je u mojej babci na dziace adnych pare at temu.

    i dalej mnie trzyma

    OdpowiedzUsuń
  22. Te kolorki wyglądają pysznie :) Z pistacjami jeszcze nie próbowałam, ale jak kiedyś trafią się jak będę szykowała śniadanie, to podrzucę kilka ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. No to musiało być pyszne, pistacje :)

    OdpowiedzUsuń
  24. można prosic o przepis tej pyszności?! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Poprzedniego dnia wieczorem zalewam 1/2 szklanki patków jedną szklanką mleka sojowego waniliowego.
      Rano wrzucam do garnuszka i gotuję, w międzyczasie dorzucając pokrojoną w kostkę gruszkę. Gdy całość ma już taką konsystencję, jaką lubię, to przekadam do miseczki i dodaję borówki oraz pistacje :).

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...