piątek, 31 sierpnia 2012

~

Jajecznica z awokado i rukolą; chleb graham z masłem i ricottą; kawa.
Scrambled eggs with avocado and rucola; graham bread with butter and ricotta; coffee.

Nasza kochana i jedyna królowa Doda powiedziała kiedyś: Lepiej zgrzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie zgrzeszyło i utrzymywała, że jest to jej życiowe motto.
Ja wolę jednak oryginalną wersję, kiedy w miejscu grzeszenia występuje próbowanie. Chociaż może o ile nie chcę żałować podjętych prób, o tyle chcę uniknąć żałowania, że ich nie podjęłam.
Zagmatwane. To chyba nie będzie moje motto ;).

24 komentarze:

  1. Też wolę oryginalną wersję. W której jest dużo prawdy tak swoją drogą ;).

    OdpowiedzUsuń
  2. jajecznica ,awokado ,domowy chleb -czego chciec więcej ? pycha !

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie rozpoczęty dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dodzia i te jej motta :d
    ale w tym wszystkim jest trochę prawdy : )
    a co do śniadania to jajecznica ma piękny kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zobaczyłam ten przepis o od razu pomyślałam o Tobie :D
    http://kotlet.tv/sernik-z-ricotty

    OdpowiedzUsuń
  6. też zajadałam się dzisiaj jajecznicą ale bez awokado :C

    OdpowiedzUsuń
  7. w biedrze widziałam wczoraj ricottę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A po ile? Bo ricotta jest dość popularna, wbrew pozorom, w almie widziałam wczoraj 7 różnych firm ;p Tylko cena nieprzystępna...

      Usuń
    2. 3.99 za 250 g. Galbani. pyszna, wczoraj kupiłam, dziś nie mam już połowy :-D

      Usuń
    3. 3,99 / 250 g :-). Jutro pędzę kupić:)

      Usuń
    4. Czyli tak jak lidlowska, a firma lepsza i mam bliżej do biedry :) Też polecę!

      Usuń
    5. kupiłam!! ale mam otwartą lidlowską... ;/
      poczeka

      Usuń
    6. Podejrzewam, że aż tak wielkiej różnicy w smaku nie będzie ;) Ja może jutro się wybiorę (a właściwie, to dzisiaj ;)).

      Usuń
  8. Jajecznica z awokado jest pyyszna.
    A makaron z pesto z awokado, to wgl. cud , miód i orzeszki:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, muszę wypróbować :) Jak robisz pesto?

      Usuń
  9. Same pyszności :-) Też wolę oryginalną wersję i od jakiegoś czasu głównie nią kieruję się w swoim życiu ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. O, to motto dody?;D
    Nawet mądre ;D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jajeczniczka na początek dnia:)
    pycha!
    Tak dawno nie jadłam, że zapomniałam jak smakuje:P

    OdpowiedzUsuń
  12. "Mój" sposób na jajecznicę ;) <3 Wiesz, że mnie zaraziłaś awokado?

    OdpowiedzUsuń
  13. muszę zrobić jajecznicę... wieki nie jadłam, narobiłaś mi smaka :) domowy chlebek i nic więcej nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ricottę dodajesz do jajka? Nie waży się?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaznaczyłam na zdjęciu strzałką, że ricotta leży solo za liśćmi rukoli ;p Ale robiłam raz z jajkami na patelni i się nie zwarzyła. Przecież to nie serek wiejski, bliżej jej do zwykłego twarogu, który też się nie warzy pod wpływem ciepła ;)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...