środa, 10 kwietnia 2013

~


Jaglanka z kiwi, twarożkiem i domową masą makową.
Millet with kiwi, cottage cheese and homemade poppy seed pulp.

Nie mogę ostatnio znaleźć czasu na napisanie tej notki o maśle orzechowym, nauczyciele wzięli się z nami ostro do roboty, chociaż chyba powinni to robić w tej chwili z maturzystami. Wstaję rano i zamiast pisać tutaj, w pośpiechu przeglądam notatki, podręczniki, zeszyty czy ukochany brudnopis, w międzyczasie jedząc śniadanie i malując paznokcie ;)

Może znajdę dziś chwilę na napisanie wpisu roboczego, by rano nie tracić czasu, ale niczego nie obiecuję, bo planuję dziś bieganie (pogodo...) oraz naukę do kartkówki z rozszerzonej matmy oraz robienie listy zadań z tejże na ocenę. Taaa... :>

24 komentarze:

  1. po takim śniadaniu to już nic nie straszne;) Muszę spróbować zjeść tak kiwi ze skórką wreszcie, bo fascynuje mnie jak to smakuje w ten sposób :D
    Sama miałam ochotę dzisiaj wyjść pobiegać, ale pogoda mnie dobiła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki fajny wysoki kubek, kawusia... ♥

    Zajmowanie się maturzystami jest takie banalne, takie przewidywalne. Widać chcieli zaskoczyć i zająć się Wami, żebyście nie poczuli się mniej ważni i odtrąceni:p

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowa masa makowa *.* Miałam ją zrobić już pod koniec grudnia, na święta, ale zabrakło czasu :D Więc chyba niedługo zrobię, bo chodzi za mną już długo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :D Zawsze robię odrobinę więcej, żeby zostało z tych makowców dla mnie ^^

      Usuń
  4. Jak ja kocham sniadanka, takie śniadanka :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jesteś kolejną osobą u której widzę, że pałaszuje kiwi ze skórką i muszę spytać, naprawdę dobre to tak? Bo u mnie wszyscy, od zawsze pozbywali się skórki i ciągle mnie zaskakuje jak widzę, że ktoś tego nie robi.

    A śniadanie jak zawsze wygląda przepysznie, Twoje wersje jaglankowe są najlepsze!! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobre, niedobre... W smaku oczywiście się różni, ale nie potafię powiedzieć, że jest lepsze czy gorsze, tak samo bardzo mi smakuje :) Ale pod skórką (i w skórce) znajdują się witaminy, dlatego nie obieram.
      Niektórzy twierdzą, że kiwi są pryskane i konserwowane, więc to średnio zdrowe, ale ja z kolei czytałam, że jest to jeden z owoców najmniej pryskanych, więc szoruję porządnie i jem, w końcu i tak jemy mnóstwo chemii na co dzień we wszystkim ;)

      Usuń
    2. Przekonałaś mnie. A, że akurat leży u mnie już od dłuższego czasu jedno, samotne kiwi, więc jutro nadejdzie jego pora. Zobaczymy jak będzie smakować ze skórką... ;)

      Usuń
  6. Ach ta szkoła. Po czasie tęsknie, ale jak byłam to miałam już jej dość ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bieganie z tego wszystkiego najlepsze:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze malowanie paznokci, uwielbiam to robić ^^

      Usuń
  8. To musiało smakować nieziemsko !

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam. to co domowe to z góry moje ulubione ;) (pomińmy dżem gruszkowy ;P)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajne śniadanie, narobiłaś mi ochoty na mak :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Masa makowa, teraz to mi zrobiłaś na nią mega ochotę... :)

    OdpowiedzUsuń
  12. ja też ostatnio ma sporo na głowie i wszystko na szybko .. .
    pyszna jaglanka , z tą domową masą makową *-* mam nadzieję ,ze kiedyś też zrobię swoją ;D

    OdpowiedzUsuń
  13. używasz jakichś kosmetyków ujędrniających?

    OdpowiedzUsuń
  14. a ja jem i będę jeść masło xD
    poza tym cynamon też jest zły, a nikt na to uwagi nie zwraca :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam zamiaru zniechęcić Was do masła, po prostu ktoś mnie poprosił o notkę, więc napiszę czyste fakty, ja postanowiłam nie jeść, ale to ja, każdy zrobi, co chce ;) Mam tylko nadzieję, że nie rozpęta się wojna słowna pod tym postem...

      Usuń
  15. ...jak ja dawno nie jadam may makowej ;d

    OdpowiedzUsuń
  16. Chcesz się podzielić tą masą makową? Domowa musi być przepyszna :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Powodzenia w wykonywaniu zadań :)
    Narobiłaś mi ochoty na masę makową :)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...