sobota, 27 lipca 2013

~



Naleśniki z twarożkiem, jabłkiem, cynamonem i olejem lnianym.
Crepes with cottage cheese, apple, cinnamon and flax oil.

4 komentarze:

  1. dawno nie jadłam naleśników, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja dawno nie jadłam jabłek... jest tyle owoców sezonowych, że aż o nih zapomniałam, a to chyba moje najukochańsze owoce! hmm nigdy nie pomyślałam o dodatku oleju lnianego do słodkiego dania. a naleśniki smażysz? jeśli tak to na jakim oleju? :) bo kusi mnie ten lniany, ale patelnię do naleśników natłuszczam olejem kokosowym i się zastanawiam czy to będzie pasowało takie mieszanie tłuszczu :)...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smażę na suchej patelni, bo mam ceramiczną i sprawdza się doskonale, dosłownie nic w ogóle nie przywiera, ale jeśli lubisz smażyć na oleju kokosowym - a to jeden z najzdrowszych tłuszczy do smażenia - to spokojnie i bez obaw :)

      Mieszanie tłuszczów nie ma tu nic do rzeczy, końcu w naleśnikach jest jajko (tzn. wiem, że nie w wegańskich, ale podaję za przykład takie tradycyjne :)), czyli tłuszcz nienasycony, oraz mleko (nasycony) - i już mamy pomieszanie, które w ogóle nie szkodzi :)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...