czwartek, 19 stycznia 2012

~



Owsianka na mleku sojowym z białkiem jaja, jabłkiem, cynamonem, twarożkiem i syropem klonowym, guacamole z sezamowymi krakersami.
Porridge with soy milk, egg protein, apple, cinnamon, quark and maple syrup, guacamole with sesam crackers.


Idealnie trafiasz w moje gusta. I w moją lodówkę :)

13 komentarzy:

  1. to guacamole z krakersikami bardzo mnie nęci ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności! zgłodniałam :)))
    pozdrawiam

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszędzie jabłka i cynamon, aaa, zaraz oszaleję *.* To połączenie chyba nigdy mi się nie znudzi, choć jest tak banalne i oklepane.

    OdpowiedzUsuń
  4. szczególnie te krakersy mnie kusza ;))

    OdpowiedzUsuń
  5. samorobne krakersy czy kupne? jesli samorobne koniecznie prosze o przepis, bo strasznie kusza! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety nie samorobne (swoją drogą, podoba mi się to określenie ;)), ale w sumie czemu by nie spróbować zrobić domowych? dzięki za pomysł. :)

      Usuń
    2. Cieszę się, że podrzuciłam pomysł. :D To właśnie Twoje śniadanie skłoniło mnie do rozmyślania nad stworzeniem własnych krakersów. :D

      Usuń
  6. Jak dodajesz białko do owsianki? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w ostatniej fazie, gdy ma już taką konsystencję, jaką lubię, powoli wlewam białko (wcześniej przelane do miseczki - łatwiej się je kontroluje ;)), cały czas energicznie mieszając łyżką. Wtedy się nie ścina, a owsianka ma dzięku temu bardziej kremową konsystencję. :)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...