kasza jaglana z truskawkami z kompotu, mieszanką studencką, serkiem wiejskim i cynamonem. millet with strawberry compote (just fruits), student mix, cottage cheese and cinnamon.
do owsianek z serkiem wiejskim lub homogenizowanym zawsze biorę 4-5 łyżek mieszanki (płatki owsiane, otręby, zarodki), na mleku zawsze więcej. zalewam je wieczorem wodą (trochę nad poziom płatków), dodaję szczyptę soli i rano mieszam je z serkiem wiejskim (kupuję opakowania po 150g, takie mi akurat wystarczają). ważne jest, żeby płatki nie pływały w wodzie, tylko dobrze ją wsiąkły (w przeciwnym razie odcedzam je na sitku). dodaję dodatki i zajadam :)
Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :) Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się. Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.
mniam, bardzo smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńTruskawy z kompotu! Dawno żadnego nie piłam. ;p Muszę zerknąć do piwnicy. ;d
OdpowiedzUsuńPychota ! Tak słonecznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńJa jestem uzależniona od czereśni i wiśni z kompotu :)Pysznie wygląda to Twoje śniadanie
OdpowiedzUsuńJak krok po kroku zrobić owsiankę z serkiem wiejskim i z jakich proporcji Ty robisz?
OdpowiedzUsuńdo owsianek z serkiem wiejskim lub homogenizowanym zawsze biorę 4-5 łyżek mieszanki (płatki owsiane, otręby, zarodki), na mleku zawsze więcej.
Usuńzalewam je wieczorem wodą (trochę nad poziom płatków), dodaję szczyptę soli i rano mieszam je z serkiem wiejskim (kupuję opakowania po 150g, takie mi akurat wystarczają). ważne jest, żeby płatki nie pływały w wodzie, tylko dobrze ją wsiąkły (w przeciwnym razie odcedzam je na sitku).
dodaję dodatki i zajadam :)
Dziękuję za odpowiedź.
UsuńDobrze zrozumiałam, że płatków z serkiem nie gotujesz? Wystarczy tylko zalanie wodą na noc?
nie, nie gotuj, bo serek się zwarzy.
Usuńzalanie na noc spokojnie wystarczy :)
ale ładna serwetka :) widziałam je chyba w esprit... dobrze kojarzę? ;)
OdpowiedzUsuńzawartość miseczki również smakowita. jak ja dawno nie piłam kompotu!
bingo, serwetki z esprit ;)
Usuń