niedziela, 19 lutego 2012

~


Pieczona owsianka z jabłkami, rodzynkami, orzechami ziemnymi i przyprawami do piernika, polana serkiem wiejskim oraz jogurtem naturalnym.
Baked oatmeal with apples, raisins, peanuts and gingerbread spices, topped with cottage cheese and natural yogurt.

21 komentarzy:

  1. Świetnie to wygląda. Nie ma to jak pieczone jabłka w niedzielny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmm a jaka lepsza, pieczona czy normalna? :) Ja jakoś nie mogę się zmotywować i zrobić pieczoną, bo wydaje mi się, że będzie za sucha...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdecydowanie pieczona, z wierzchu jest cudownie chrupiąca, a w środku gorąca, kremowa i na pewnio nie sucha. :)

      Usuń
    2. Zgadzam się w 100% procentach! Szkoda tylko, że dosyć długo się ją robi i nie mam na nią czasu w ciągu tygodnia : <

      Usuń
  3. można prosić przepis owsianki ;d ? cudnie wygląda ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. będzie jutro lub we wtorek na drugim blogu. na dziś mam już zarezerwowany inny przepis, a nie lubię dodawać dwóch tego samego dnia ;)

      Usuń
  4. mniam ostatnio też ją jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Musiało smakować obłędnie. Można prosić o przepis? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam w najbliższym czasie na drugiego bloga :)

      Usuń
  6. mniam :) ja bym to jeszcze posypała górą cynamonu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. napewno pyszna! :)
    dobrze że dodasz przepis bo napewno wypróbuję ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam pieczoną owsiankę. Następnym razem muszę zrobić na bogato, chociaż ta 'czysta' też jest pyszna. A z serkiem to już ideał.

    OdpowiedzUsuń
  9. ja dopiero niedawno odkryłam smak pieczonej owsianki i jestem zakochana :)

    OdpowiedzUsuń
  10. wygląda świetnie i z pewnością obłędnie smakuje. Czekam na przepis ^^

    OdpowiedzUsuń
  11. muszę znowu zrobić pieczoną owsiankę, bo jest przepyszna:).

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetna, muszę znaleźć czas na upieczenie podobnej. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. nigdy nie mogę się jakoś zabrać za tę pieczoną owsiankę, ale Ty kusisz,oj kusisz:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jak to mega smacznie wyglada ! :D
    Muszę gdzies kupić mniejsze naczynie żaroodporne, bo nie wytrzymam jak nie zrobię takiej owsianki :<

    OdpowiedzUsuń
  15. Oj tak, pieczone owsianki <3 Cynamon może i tu pasuje, ale jak ja połączę go z przyprawą do piernika, to czuję pewien przesyt. Zastanawiam się jakie inne owoce nadają się do upieczenia z owsianką? Ostatnio myślałam o gruszce albo bananie. Jak myślisz Emmo? ;)
    Pozdrawiam, M.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie moim zdaniem bez sensu zasypywać to danie większą ilością cynamonu, jak ktoś wyżej napisał; ja dałam tylko mieszankę przypraw do środka :)
      co do owoców, to gruszka i banan jak najbardziej. to pierwsze zachowa się jak jabłko - zmięknie i będzie takie miękkie, 'gąbczaste', a banan cudownie się skarmelizuje.

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...