środa, 30 stycznia 2013

~



Chleb graham z pastą z makreli
Graham bread with mackerel paste. 

Była jeszcze papryka czerwona, ale leżała już na talerzu i zapomniałam sfotografować ^^
Fajnie tak budzić się każdego dnia i każdego dnia myśleć, że jest sobota, czas na leniwe placki, leniwe naleśniki, leniwe śniadanie ze świeżo upieczonym chlebem w roli głównej. 

Dziś Peppersi, dla odmiany :). 


24 komentarze:

  1. makrela jest pyszna i zdrowa. do tego domowy chleb i śniadanie idealne gotowe!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, ta świadomość, ze ma sie czas na spędzanie większej ilości czasu w kuchni jest cudowna :)
    Wczoraj mama kupiła makrelę i szkoda, ze nie pomyślałam, żeby zrobić z niej taką pastę :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczny kubek i pyyyszna makrela, uwielbiam:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. RHCP, makrela, papryka, świeży chleb, kawa - pełnia szczęścia :D

    OdpowiedzUsuń
  5. RHCP, makrela, papryka, świeży chleb, kawa - pełnia szczęścia :D

    OdpowiedzUsuń
  6. czas, abym kupiła makrelę :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Odpowiedzi
    1. Jasne, jem tylko domową ;) Przepis w linku pod zdjęciem.

      Usuń
  8. Jej, jaka piękna pasta! Napiszesz jak zrobiłaś? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://emmagotuje.blogspot.com/2012/11/pasta-z-makreli-ze-szczypta-twarogu.html ;)

      Usuń
  9. uwielbiam pastę z makreli, ale nienawidzę wydłubywać z niej ości i tego zapachu na dłoniach grr

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wydłubuję raz, a dobrze - przed zmieleniem :) Zazwyczaj wieczorem, więc przez cały dzień nie mam problemu z zapachem, bo też nie lubię.

      Usuń
  10. leniwie, a 'nie leniwie', bo zrobienie pyszności to jednak "praca" :D

    i jak smaaacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie racja, ale z ósmej strony dalej leniwie :) Bo mogę robić to śniadanie na spokojnie, z książką w ręce i muzyką w tle, a nie myć zęby między jednym plackiem a drugim, suszyć włosy przed usmażeniem trzeciego, a czwartego spalić ;)

      Usuń
    2. katastroficzna wizja dla placków ;)
      ale - co racja to racja :)

      Usuń
  11. Dzisiaj u Ciebie wszystko co uwielbiam, pasta z makreli i Peppersi, idealnie:D

    OdpowiedzUsuń
  12. mmm.. pycha ;) ja też już czekam na ferie i leniwe poranki, ale zaczynam dopiero 11.02 ;P

    OdpowiedzUsuń
  13. masz chłopaka?;) kręcisz z kimś?

    OdpowiedzUsuń
  14. mniam , taka rybna pasta jest pyszna ;d

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam wędzoną makrele i wszystko co z nią związane :) Można zamiast zwykłego oleju dodać oliwe z oliwek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, czy smak oliwy nie będzie się kłócił z makrelą... Ja daję lniany, jest dość neutralny, ale możesz spróbować :)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...