piątek, 15 lipca 2011

~

Owsianka z serkiem wiejskim, siemieniem lnianym, kiwi i wiórkami kokosowymi.
Porridge with cottage cheese, linseed, kiwi and desiccated coconut.

Co to za lipiec, że rano jest tak pochmurno i deszczowo, że trzeba robić zdjęcia przy sztucznym świetle... :(

12 komentarzy:

  1. Lubię kiwi w owsiance. Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwszy raz spotykam się z siemieniem lnianym w owsiance. ;)
    Fajnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja lubię kiwi w każdej zupie mlecznej, dzisiaj miałam do musli ^^ Bardzo kremowo wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Specjalnie dla ciebie policzyłam niedowiarku ;) Ta jedna mini jagodzianka ma 105 kcal, a ta drożdżówka 360. Starczy?

    OdpowiedzUsuń
  5. @ slyvvia: ależ ja z tymi kaloriami tylko powiedziałam tak o, nie miało to związku z bułkami ^^ poza tym porównywałam gabaryty, a nie kaloryczność, bo przecież garścią orzechów mniej się najem niż trzema jabłkami, a kalorycznie wyjdzie podobnie ;).

    OdpowiedzUsuń
  6. z dodatkiem kiwi jeszcze nie próbowałam,a smacznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  7. nigdy nie piłam mleka sojowego, smaczne? piłam kozie i smakowało jak papier:(

    OdpowiedzUsuń
  8. zależy jeszcze jakie sojowe się wybierze, mi najbardziej smakują te z firmy alpro soya, a inne - średnio, aczkolwiek lepsze to niż woda.

    OdpowiedzUsuń
  9. Można prosić od dokładne proporcje, żeby wyszła taka owsianka?Wygląda przepysznie, a mi zawsze wychodzi zbyt gęsta:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gotuję po prostu na małej ilości wody, tak, że przy połączeniu z serkiem płatki są jakby odcedzone :)

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...