czwartek, 25 sierpnia 2011

~

Owsianka z serkiem homogenizowanym naturalnym, siemieniem lnianym, bananem, masłem orzechowym i cynamonem.
Porridge with homogenised natural cheese, linseed, banana, peanut butter and cinnamon.

9 komentarzy:

  1. Przepyszna klasyka. Kocham taką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hell yeah! zestaw smaków na szóstkę!

    OdpowiedzUsuń
  3. mm.... taka owsianka jest najlepsza <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Musze kupić serek homogenizowany, bo strasznie dawno nie jadłam. Banan i masełko jest, więc owsiankę może wyczaruję na drugie :)
    Ps. Zachęcam do polubienia mojego bloga na facebooku :)
    http://www.facebook.com/pages/Kulinarne-igraszki/236691536374143?sk=wall

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha;D
    z jakich proporcji robisz owsianke;D?

    OdpowiedzUsuń
  6. @ Anonimowy: tu akurat dałam 3 łyżki płatków, 150g serka, banana i ponad łyżkę masła. Zwykle jednak jak robię owsianki z serkami (homo, wiejskim), to daję 4 łyżki, a jak na mleku, to 5.
    Tutaj mniej, bo ta ilość masła bardzo mnie syci ;-).

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak masło może sycić? Bardziej chodzi Ci o wartość kaloryczną dania- dając 5 łyżek płatków i jeszcze masło, byłoby zbyt kaloryczne, czyż nie? Swoją drogą smakowicie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  8. @ Anonimowy: nie i proszę nie wpieraj mi swoich racji. Po tym śniadaniu byłam syta przez dobre 4 godziny, a wolę nie robić zbyt dużych przerw między posiłkami i jeść dużych porcji, jeśli nie jest mi to potrzebne.
    Łyżka masła orzechowego to może i objętościowo mało, ale jest to ponad garść orzechów ziemnych, tylko zmielonych. Jakbym dała orzechy zamiast masła, to nie byłoby doszukiwania się podtekstów chorobowych, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak taki anonim wszystko wiedzący to niech się ukaże kim jest ;D

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...