wtorek, 29 listopada 2011

~


Kasza jęczmienna z serkiem wiejskim, jabłkiem, pistacjami, gorzką czekoladą i cynamonem.
Barley with cottage cheese, apple, pistachios, dark chocolate and cinnamon.

15 komentarzy:

  1. To chyba jedyna kasza, której jeszcze nie jadłam na słodko. Jak smakuje w takim wydaniu?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jęczmienna jest świetna na słodko :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja dzisiaj mam odwyk od słodkiego :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, druga moja ulubiona kaszka, do tego te orzeszki, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Następnym razem wpraszam się do Ciebie na takie pyszne śniadanie :P

    OdpowiedzUsuń
  6. @ shaday: smakuje bardzo dobrze ;). U mnie w roli słodkiego śniadania wystąpiła z przypadku - po prostu zabrakło mi jaglanej, a miałam straszną ochotę na kaszę :).

    OdpowiedzUsuń
  7. NIgdy nie jadłam jęczmiennej kaszy. Jejciu, aż ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dawno nie jadłam jęczmiennej. Muszę w końcu doi niej wrócić i spróbować, jak smakuje w słodkim wydaniu:).

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam twoje "miskowe" propozycje! Inspirująco tu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Moogłabyś podać dokładny przepis? :*

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszę spróbować kiedyś kaszy na śniadanie, jestem ciekawa smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  12. saśka ty nie jesz dużo słodkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ale duuużo pysznej kaszy!
    A czy z gryczaną w podobnym wydaniu też by była dobra? A może próbowałaś kiedyś kaszy z serkiem wiejskim? :D
    JESTEŚ GENIALNA, obserwuję Twojego bloga długo, duło i zrobiłaś kolosalny postęp, prowadzisz jednego z najlepszych śniadaniowych blogów, a na prawdę nie wiele, może się czymś takim pochwalić! Potrafisz tak przedstawić formę dania, a treść przechodzi ludzkie wyobrażenie, za każdym razem jak widzę nowy post - zaskakujesz nowymi połączeniami i harmonią smaków, nie boisz się nowych połączeń, a to jest bardzo duży plus!
    POZDRAWIAM SERDECZNIE
    ANIA

    OdpowiedzUsuń
  14. @ Anonimowy: przygotowałam tak samo, jak jaglaną:
    pół woreczka kaszy ugotowałam w osolonym wrzątku (15-20 minut) i odcedziłam. Można wymieszać od razu z dodatkami, ale ja włożyłam ją do lodówki i rano dzięki temu zaoszczędziłam trochę czasu ;) w tym wypadku dodałam po prostu pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną czekoladę, serek oraz pistacje i posypałam cynamonem.

    @ Aniu, bardzo miło mi to czytać, naprawdę :)
    nie próbowałam jeszcze kaszy z serkiem wiejskim, ale niewątpliwie spróbuję, bo sama propozycja brzmi bardzo dobrze ;)
    co do kaszy gryczanej - myślę, że byłaby dobra. ta kasza również smakuje świetnie na słodko, dodawałam już nawet jedną na bloga:
    http://emmagotuje.blogspot.com/2011/10/gryczanka-na-sniadanie-na-sodko_27.html

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...