czwartek, 29 listopada 2012
~
Kakaowy pudding z kaszy manny z serkiem homogenizowanym (+ miód), brzoskwinią i orzechami ziemnymi.
Cocoa semolina pudding with homogenised cheese (+ honey), peach and peanuts.
Bardzo dziękuję za kilka ciekawych propozycji na małe słodkie coś ;) Najbardziej podobają mi się trufelki i cake pops, ale nie zrobię ich, ponieważ nie mam zbyt wiele na to czasu, a poza tym nie każdemu mogą smakować.
Postawiłam na wypiek drożdżowy z nadzieniem czekoladowym lub cinnamon rolls. Tylko jeszcze ostatnie pytanie: piekliście coś kiedyś z nadzieniem czekoladowym? Jakie jest najlepsze? Domyślam się, że sama czekolada byłaby idealna tego samego dnia, ale do następnego może stwardnieć...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Miseczka pyszności :)
OdpowiedzUsuńhmm, to może nutella? :)
OdpowiedzUsuńjakie ładne zdjęcia !:) i pyszne śniadanie :*
OdpowiedzUsuńczekolada musi stwardniec, nie ma sily, niestety.
OdpowiedzUsuńUwielbiam orzechy w takim połączeniu. *-*
OdpowiedzUsuńCake pops są świetne, ja jadłam raz, niestety nie przygotowywałam ich więcej, bo nie miałam już ponownej możliwości. Jeśli chodzi o czekoladowe nadzienie, to niestety, ale czekolada zwykle po odstaniu w wypiekach, z powrotem twardnieje i ciasto potem zawiera 'grudy czekoladowe' ;) Myślę, że najlepiej zrobić czekoladowo-maślaną masę, lub połączenie czekolady z twarogiem, coś w tym stylu, wtedy mamy pewność, że czekolada nie zastygnie i nadzienie będzie miało kremową konsystencję.
OdpowiedzUsuńboski ten pudding! :D
OdpowiedzUsuńpiekłam rogaliki z czekoladą, dodałam nutellę i były przepyszne :) nie wiem jak na następny dzień, bo nie dotrwały ;)
mmm jak to pysznie wygląda , mniam <3
OdpowiedzUsuńniestety za dużo Ci nie pomogę,
OdpowiedzUsuńale mogę powiedzieć, że ten puddding wygląda tak smacznie, że aż mam na niego chętkę ^^
jakie pyszności! :))
OdpowiedzUsuńJa polecam czekoladowe ciasto Sophie Dahl.Na drugi dzień jest jeszcze lepsze:)
OdpowiedzUsuńNiestety pozostaje Ci nadzianie nutella, czy innym tego typu kremem. czekolada stwardnieje, chyba że dodasz do niej sporo masła, kremówki. ale wtedy już straci na smaku...
OdpowiedzUsuńAnia