czwartek, 29 listopada 2012

~


Kakaowy pudding z kaszy manny z serkiem homogenizowanym (+ miód), brzoskwinią i orzechami ziemnymi.
Cocoa semolina pudding with homogenised cheese (+ honey), peach and peanuts.

Bardzo dziękuję za kilka ciekawych propozycji na małe słodkie coś ;) Najbardziej podobają mi się trufelki i cake pops, ale nie zrobię ich, ponieważ nie mam zbyt wiele na to czasu, a poza tym nie każdemu mogą smakować.
Postawiłam na wypiek drożdżowy z nadzieniem czekoladowym lub cinnamon rolls. Tylko jeszcze ostatnie pytanie: piekliście coś kiedyś z nadzieniem czekoladowym? Jakie jest najlepsze? Domyślam się, że sama czekolada byłaby idealna tego samego dnia, ale do następnego może stwardnieć...

12 komentarzy:

  1. jakie ładne zdjęcia !:) i pyszne śniadanie :*

    OdpowiedzUsuń
  2. czekolada musi stwardniec, nie ma sily, niestety.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam orzechy w takim połączeniu. *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. Cake pops są świetne, ja jadłam raz, niestety nie przygotowywałam ich więcej, bo nie miałam już ponownej możliwości. Jeśli chodzi o czekoladowe nadzienie, to niestety, ale czekolada zwykle po odstaniu w wypiekach, z powrotem twardnieje i ciasto potem zawiera 'grudy czekoladowe' ;) Myślę, że najlepiej zrobić czekoladowo-maślaną masę, lub połączenie czekolady z twarogiem, coś w tym stylu, wtedy mamy pewność, że czekolada nie zastygnie i nadzienie będzie miało kremową konsystencję.

    OdpowiedzUsuń
  5. boski ten pudding! :D
    piekłam rogaliki z czekoladą, dodałam nutellę i były przepyszne :) nie wiem jak na następny dzień, bo nie dotrwały ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm jak to pysznie wygląda , mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  7. niestety za dużo Ci nie pomogę,
    ale mogę powiedzieć, że ten puddding wygląda tak smacznie, że aż mam na niego chętkę ^^

    OdpowiedzUsuń
  8. jakie pyszności! :))

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja polecam czekoladowe ciasto Sophie Dahl.Na drugi dzień jest jeszcze lepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Niestety pozostaje Ci nadzianie nutella, czy innym tego typu kremem. czekolada stwardnieje, chyba że dodasz do niej sporo masła, kremówki. ale wtedy już straci na smaku...

    Ania

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...