wtorek, 18 grudnia 2012

~



Jogurt z kokosowo-makową granolą, awokado i masłem orzechowym.
Yogurt with coconut and poppy seed granola, avocado and peanut butter.

Przepis niebawem - postaram się jeszcze przed świętami, bo granola jest w pewnym stopniu świąteczna :).
Coś czuję, że robienie jej szybko wejdzie mi w krew... Moja mama poprosiła, bym piekła jej taką granolę zamiast musli. A warto zauważyć, że musli mama je w ilościach 1 kg/10 dni...

18 komentarzy:

  1. Czekam na przepis *.* Też planuję taką świąteczną, więc jak będzie przed świętami to na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mato, jak to ładnie wygląda :) na przepis czekam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale smaczne śniadanko :)
    czekamy na przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mamie się nie dziwię, bo granola wygląda obłędnie, aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie jadłam wogóle granoli...
    Ile potrzeba składników tak na oko na taką porcję jak na zdjęciu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam pojęcia, robię cały słoik i sypię prosto z niego :P

      Usuń
  5. Czekam, czekam, czekam, czekam, czekam na przepis!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Będę czekać na przepis, bo ta granola brzmi mega apetycznie, a wygląda jeszcze lepiej :) I jeśli mamie tak smakuje, to tym bardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwierzysz, że nigdy nie jadłam ani granoli, ani masła orzechowego?:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwierzę, bo ja do tej pory upiekłam w życiu dwie granole, a o maśle orzechowym dowiedziałam się wprawdzie już 2 lata temu, ale z jakieś forum. Gdyby nie ono, to pewnie dalej żyłabym w słodkiej niewiedzy i zajadała się nutellą, która teraz została zepchnięta z podium właśnie przez pb :)

      Usuń
  8. Mmm, pyszne śniadanie :)
    Łał, sporo :P To będziesz musiała założyć chyba taką małą wytwórnię granoli :P

    OdpowiedzUsuń
  9. też czekam na przepis, bo nigdy nie robiłam, a próbuję w tym wielkim wyborze znaleźć najbardziej odpowiednią dla mnie:D

    OdpowiedzUsuń
  10. Czy twoje granole nie są zbyt... twarde? Bo mi jakieś takie wychodzą twarde, a nie kruche. Od czego to zależy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możliwe, że dajesz zbyt mało składników płynnych (u mnie jest to mleczko kokosowe i kapka wody, dokładniej napiszę w przepisie, jednak zwykle dodaje się olej i wodę) i/lub za długo pieczesz. Granola może też się łatwo spiec, gdy pieczesz z termoobiegiem.

      Usuń
  11. Zostałaś nominowana przeze mnie do Liebster Blog ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ale brałam już w tym udział :) Zobacz do zakładki "ja" :).

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...