wtorek, 18 grudnia 2012
~
Jogurt z kokosowo-makową granolą, awokado i masłem orzechowym.
Yogurt with coconut and poppy seed granola, avocado and peanut butter.
Przepis niebawem - postaram się jeszcze przed świętami, bo granola jest w pewnym stopniu świąteczna :).
Coś czuję, że robienie jej szybko wejdzie mi w krew... Moja mama poprosiła, bym piekła jej taką granolę zamiast musli. A warto zauważyć, że musli mama je w ilościach 1 kg/10 dni...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Czekam na przepis *.* Też planuję taką świąteczną, więc jak będzie przed świętami to na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńO mato, jak to ładnie wygląda :) na przepis czekam! :)
OdpowiedzUsuńale smaczne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńczekamy na przepis :)
dawno nie robilam granoli ;(
OdpowiedzUsuńMamie się nie dziwię, bo granola wygląda obłędnie, aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie jadłam wogóle granoli...
OdpowiedzUsuńIle potrzeba składników tak na oko na taką porcję jak na zdjęciu?
Nie mam pojęcia, robię cały słoik i sypię prosto z niego :P
UsuńCzekam, czekam, czekam, czekam, czekam na przepis!!!
OdpowiedzUsuńBędę czekać na przepis, bo ta granola brzmi mega apetycznie, a wygląda jeszcze lepiej :) I jeśli mamie tak smakuje, to tym bardziej :)
OdpowiedzUsuńuwierzysz, że nigdy nie jadłam ani granoli, ani masła orzechowego?:D
OdpowiedzUsuńUwierzę, bo ja do tej pory upiekłam w życiu dwie granole, a o maśle orzechowym dowiedziałam się wprawdzie już 2 lata temu, ale z jakieś forum. Gdyby nie ono, to pewnie dalej żyłabym w słodkiej niewiedzy i zajadała się nutellą, która teraz została zepchnięta z podium właśnie przez pb :)
Usuńmniam , ta granola *.*
OdpowiedzUsuńMmm, pyszne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńŁał, sporo :P To będziesz musiała założyć chyba taką małą wytwórnię granoli :P
też czekam na przepis, bo nigdy nie robiłam, a próbuję w tym wielkim wyborze znaleźć najbardziej odpowiednią dla mnie:D
OdpowiedzUsuńCzy twoje granole nie są zbyt... twarde? Bo mi jakieś takie wychodzą twarde, a nie kruche. Od czego to zależy?
OdpowiedzUsuńMożliwe, że dajesz zbyt mało składników płynnych (u mnie jest to mleczko kokosowe i kapka wody, dokładniej napiszę w przepisie, jednak zwykle dodaje się olej i wodę) i/lub za długo pieczesz. Granola może też się łatwo spiec, gdy pieczesz z termoobiegiem.
UsuńZostałaś nominowana przeze mnie do Liebster Blog ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, ale brałam już w tym udział :) Zobacz do zakładki "ja" :).
UsuńAle smacznie! :d
OdpowiedzUsuń