Tosty francuskie graham z twarożkiem i wiórkami kokosymi / ricottą i migdałami; kiwi.
Graham french toasts with cottage cheese and desiccated coconut / ricotta and almonds; kiwi.
Bo gdy chleb czerstwieje i nie da się go kroić, to najlepiej podzielić go na jakieś nieregularne kromki i zamienić w tosty francuskie na patelni ^^
mini kanapeczki, pyszne kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńpowiedz mi jak ty jesz kiwi w skórce?
OdpowiedzUsuńtzn. smaczne?
Ja lubię, nie przeszkadza mi. Aczkolwiek tylko w pokrojonej formie, bo ostatnio w szkole gość jadł kiwi jak jabłko i to już mnie zdziwiło ;).
Usuńale to włoski ci nie przeszkadzają?
UsuńNie :) Nie jadłabym przecież, gdyby mi przeszkadzały.
Usuńo jeny! nawet nie wiedzialam, ze można ją jeśc.. mnie by przeszkadzały właśnie te włoski
Usuńto właściwie tak jak niektórzy nie wyobrażają sobie jeść jabłko ze skórką, a takie przecież jest najlepsze :o
Usuńja też jem kiwi ze skórką :D najlepsze, ale musi byc mocno dojrzałe:)
Usuńpyszne, pyszne, pyszne :)
OdpowiedzUsuńmniamki tostowe kanapeczki <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty francuskie eliminuje migdały i wcinam :D
OdpowiedzUsuńale zrobilaś smaka! <3 chyba niedługo trzeba będzie zrobić francuskie :>
OdpowiedzUsuńzabieram te z kokosem!
OdpowiedzUsuńŻe też u mnie nigdy chleb nie czerstwieje! Muszę kiedyś doprowadzić go do stanu, w którym będę mogła sprawdzić, czy masz czuja robiąc takie tościki^^ :)
OdpowiedzUsuńWyjdą z każdego (poza zbitym razowcem), więc nie musisz czekać, aż będzie czerstwy ;) To po prostu sposób, żeby taki uratować w razie wu.
Usuńtosty francuskie - pycha! ;)
OdpowiedzUsuńNienawidzę marnowania jedzenia, więc takim tostom jestem zdecydowanie na tak. :
OdpowiedzUsuńZgadzam się, pyszne tościki i ślicznie podane :)
OdpowiedzUsuńja nie lubię marnować pieczywka ,dlatego warto robić takie pyszne tosty czy pudding ;) porywam ci te z kokosem <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam francuskie, twarożek + wiórki ♥ I świetnie wyglądają takie nieregularne :))
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe pojawia się u mnie dość często, ale bezpośrednio np. migdałów na kanapkę nigdy nie kładłam, do wypróbowania ;). A z czerstwego pieczywa uwielbiam robić w tosterze twarde jak kamień grzanki i podawać z zimnymi smarowidłami.
OdpowiedzUsuńtak, to zdecydowanie dobry pomysł na czerstwy chleb! :)
OdpowiedzUsuńPomożesz:)?
OdpowiedzUsuńChcę do Wielkanocy pozbyć się zaległych dwóch kilogramów.Czy 1500-1600 będzie odpowiednie,kiedy codziennie spalam min.500 kcal:)?
Jeśli spalasz minimum 500, to byłabym bardziej za jedzeniem zdrowo, ale w okolicy 1700-1800. Nie wiem, czy zrzucisz akurat dwa kilo, ale chyba lepiej mniej liczbowo, ale z tłuszczu niż więcej, a z mięśni :).
Usuń