sobota, 16 marca 2013

~

Tosty francuskie graham z twarożkiem i wiórkami kokosymi / ricottą i migdałami; kiwi.
Graham french toasts with cottage cheese and desiccated coconut / ricotta and almonds; kiwi.

Bo gdy chleb czerstwieje i nie da się go kroić, to najlepiej podzielić go na jakieś nieregularne kromki i zamienić w tosty francuskie na patelni ^^


24 komentarze:

  1. mini kanapeczki, pyszne kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. powiedz mi jak ty jesz kiwi w skórce?
    tzn. smaczne?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię, nie przeszkadza mi. Aczkolwiek tylko w pokrojonej formie, bo ostatnio w szkole gość jadł kiwi jak jabłko i to już mnie zdziwiło ;).

      Usuń
    2. ale to włoski ci nie przeszkadzają?

      Usuń
    3. Nie :) Nie jadłabym przecież, gdyby mi przeszkadzały.

      Usuń
    4. o jeny! nawet nie wiedzialam, ze można ją jeśc.. mnie by przeszkadzały właśnie te włoski

      Usuń
    5. to właściwie tak jak niektórzy nie wyobrażają sobie jeść jabłko ze skórką, a takie przecież jest najlepsze :o

      Usuń
    6. ja też jem kiwi ze skórką :D najlepsze, ale musi byc mocno dojrzałe:)

      Usuń
  3. mniamki tostowe kanapeczki <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tosty francuskie eliminuje migdały i wcinam :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale zrobilaś smaka! <3 chyba niedługo trzeba będzie zrobić francuskie :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Że też u mnie nigdy chleb nie czerstwieje! Muszę kiedyś doprowadzić go do stanu, w którym będę mogła sprawdzić, czy masz czuja robiąc takie tościki^^ :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyjdą z każdego (poza zbitym razowcem), więc nie musisz czekać, aż będzie czerstwy ;) To po prostu sposób, żeby taki uratować w razie wu.

      Usuń
  7. tosty francuskie - pycha! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nienawidzę marnowania jedzenia, więc takim tostom jestem zdecydowanie na tak. :

    OdpowiedzUsuń
  9. Zgadzam się, pyszne tościki i ślicznie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja nie lubię marnować pieczywka ,dlatego warto robić takie pyszne tosty czy pudding ;) porywam ci te z kokosem <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam francuskie, twarożek + wiórki ♥ I świetnie wyglądają takie nieregularne :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Masło orzechowe pojawia się u mnie dość często, ale bezpośrednio np. migdałów na kanapkę nigdy nie kładłam, do wypróbowania ;). A z czerstwego pieczywa uwielbiam robić w tosterze twarde jak kamień grzanki i podawać z zimnymi smarowidłami.

    OdpowiedzUsuń
  13. tak, to zdecydowanie dobry pomysł na czerstwy chleb! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pomożesz:)?
    Chcę do Wielkanocy pozbyć się zaległych dwóch kilogramów.Czy 1500-1600 będzie odpowiednie,kiedy codziennie spalam min.500 kcal:)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli spalasz minimum 500, to byłabym bardziej za jedzeniem zdrowo, ale w okolicy 1700-1800. Nie wiem, czy zrzucisz akurat dwa kilo, ale chyba lepiej mniej liczbowo, ale z tłuszczu niż więcej, a z mięśni :).

      Usuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...