wtorek, 18 października 2011

~




Kasza manna z mlekiem sojowym, cukrem, masłem, pistacjami i świeżymi daktylami, owoc kaktusa.

Semolina with soy milk, sugar, butter, pistachios and fresh dactyls, cactus fruit.

12 komentarzy:

  1. Wygląda to wspaniale. Kaszka jest taka kremowa!

    OdpowiedzUsuń
  2. a gdzie kupiłaś owoc kaktusa? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak egzotycznie! Ta kasza manna kojarzy mi się z mega słodkimi deserami z Turcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. @ Tynusia: o kaktusie pisałam już tutaj:
    http://inspiracjenasniadanie.blogspot.com/2011/10/74.html
    w Tunezji. ;)

    @ kikimora: hmm, ale ona nie była wcale słodka ;). Dodałam 1/2 łyżeczki cukru, bo moje mleko sojowe jest niesłodzone i po prostu kasza wymagała tej odrobiny, aby przełamać smak ;).

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie proporcje kaszy mannej? podałabyś...? śliczne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  6. @ kamilaa: jasne ;).
    w garnuszku najpierw zagotowałam szklankę mleka i wsypałam kaszę. cały czas mieszałam i jak zaczeła zbyt mocno gęścieć, to dolewałam naprzemiennie mleko i wodę. Myślę, że w sumie wyszły ok. 2 szklanki płynu - kasza wyszła bardziej płynna niż gęsta (a przynajmniej dużo bardziej płynna niż np.: ta:
    http://inspiracjenasniadanie.blogspot.com/2011/08/21.html)

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie też dziś kaszka. :)
    Cudne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaki piękny menisk kaszkowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mam do Ciebie zapytanie. Jezeli robisz owsianke z serkiem homogenizowanym lub wiejskim to grzejesz to w jakis sposob? I jeszcze dajesz platki owsiane czy otreby i ile lyzek?

    OdpowiedzUsuń
  10. @ Anonimowy: płatki owsiane (4 łyżki + łyżeczka otrębów) zalewam na noc wrzątkiem i rano przez chwilę podgrzewam na małym ogniu. Łączę z serkiem homogenizowanym, dodaję dodatki i gotowe :).
    Nie gotuję owsianki z serkiem w garnuszku, bo mógłby się zwarzyć.

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...